Vallès

En busca del salari mínim comarcal i la millora de garantia de rendes

Moment de la reunió durant la constitució del Grup de treball
Moment de la reunió durant la constitució del Grup de treball / CEDIDA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està estudiant la possibilitat de millorar els models de garantia de rendes a través de la creació d’un grup de treball de garantia de rendes de la Comissió mixta d’Observació de la Pobresa i la desigualtat Socials i que cobriran les necessitats derivades dels ajuntaments de Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i també l’Àrea Bàsica de la comarca.

Aquest “observatori” inclou les entitats socials com la Creu Roja i Càritas que treballen directament amb les persones en situació de pobresa. Aquest mes d’abril s’ha reunit per primer cop aquesta comissió que ha començat a treballar en la viabilitat d’aplicar tres models de garantia de rendes: l’actual Renda Garantia de Ciutadania (RGC), una RGC millorada i la Renda Bàsica Universal.

Es tractaria d’ampliar la cobertura d’aquestes rendes, la condicionalitat lligada a la disponibilitat per treballar, fer compatible la Renda Garantida de Ciutadania amb les rendes obtingudes del treball, i també s’apunta com a objectiu aconseguir la coordinació dels serveis d’ocupació i dels serveis socials locals per fer aquestes rendes més efectives i properes a l’usuari.

Totes les opinions expressades en aquesta primera sessió de treball quedaran recollides en l’Estudi de Recerca bàsica de ciutadania que ja es va començar a treballar el passat dia 2 de març. D’altra banda, aquesta Comissió Mixta d’Observació Permanent de la Pobresa i Desigualtats del Vallès Occidental, està treballant pels drets i les oportunitats de tothom amb l’objectiu de fer front a la pobresa i reduir les desigualtats i per això també vol valorar el projecte del Salari Mínim Comarcal, i aconseguir un mercat laboral de qualitat. Aquest salari, seria d’un mínim de 1.071 euros en les retribucions dels treballadors i en els contractats externs.

Comentaris
To Top