Ciutat

Veïns de Can Rull tornen a queixar-se de la falta de metges

Els veïns en plena feina per penjar la pancarta reivindidativa
Els veïns en plena feina per penjar la pancarta reivindidativa / LL. FRANCO

Els veïns de Can Rull tornen a mobilitzar-se per protestar per la manca de metes al CAP de Can Rull. I ho van fer, com en altres ocasions, presentant-se davant del seu CAP per penjar una pancarta, que tal i com es veu a la foto de dalt, la reivindicació se centra sobretot en la manca de places per a metges de capçalera ja que -segons ens ha explicat- Juan Moreno, president de l’Associació de Veïns de Can Rull, el temps d’espera pot arribar a ser de fins a dos mesos, com li ha passat a ell i també a altres usuaris, assegura.

Els veïns de Can Rull que compten amb el suport dels veïns dels barris de Castellarnau i Can Llong, tornen a posar damunt la taula el dèficit de pediatres i metges d’aquest servei que -durant el mes de desembre passatva obligar a alguns pares a portar els seus fills malalts directament al Taulí o bé, en el cas dels menors de sis anys, a ser atesos pels metges de capçalera del mateix Centre d’Atenció Primària.

Moreno també destaca la necessitat de tirar endavant el projecte del CAP de Can Llong, que descongestionaria el CAP de Can Rull i que ara atén usuaris de Can Llong i Cifuentes i també Castellarnau.

Per la seva banda el President de l’Associació de Veïns de Castellarnau i interlocutor dels veïns de Can Llong, Emilio Rodriguez també opina com Moreno que cal agilitzar la construcció del nou CAP i explica que els veïns i veïnes d’aquests dos barris «estan lluitant amb la Generalitat pel projecte de Can Llong».

Rodriguez com també el seu homònim de Can Rull, considera que el col·lapse que pateix el CAP de Can Rull es deu -sobretot- a què ha d’atendre usuaris de tres zones i això provoca angoixa entre els veïns que es queixen bàsicament “perquè no tenen un metge que els atengui, com cal, ja que contínuament els canvien el metge de capçalera».

El President de l’Associació de Veïns de Can Rull, Juan Moreno reconeix que ha parlat d’aquests problemes tant amb l’ajuntament, a través d’una reunió mantinguda amb l’Alcalde i el regidor del districte Miquel Soler com amb la directora del CAP, Encarna Ramos, i ambdós -explicavan assegurar-li que s’estava treballant per solucionar aquestes mancances. Però la solució -diu- no acaba d’arribar.

Per aquest motiu els veïns i veïnes de Can Rull, van decidir la setmana passada tornar a sortir al carrer per reivindicar solucions als seus problemes d’atenció sanitària i ho han fet aquest dimarts tarda amb

la penjada d’una pancarta davant el CAP de Can Rull, que farà companyia a la qual ja hi ha penjada a l’interior del CAP i que reclama una sanitat i una educació de qualitat.

Sense pediatres

Per la seva banda, la responsable del CAP de Can Rull, Encarna Ramos, amb qui ens hem posat en contacte, nega que el CAP hagi estat tres mesos sense servei de Pediatria.

Encarna Ramos, afirma que “no és veritat, només va ser un problema puntual durant el mes de desembre” i afegeix que coincidint amb els casos de grip, es va decidir atendre els nens menors de sis anys pel metge de família “que està qualificat per l’atenció pediatra i els nens s majors de 8 anys els vam adreçar a l’Hospital Taulí”. Ramos reorda que hi havia epidèmia gripal. En aquests moments, segons la Directora del CAP de Can Rull, hi ha 3 metges (dos de família i un pediatre) i s’està a l’espera de què s’incorpori un altre pediatre que fins ara estava de baixa maternal. Es dóna la circumstància que en poc temps hi ha hagut dues baixes per maternitat a pediatria -explica Encarna Ramos- i això va obligar a replantejar l’atenció a l’usuari.

Encarna Ramos, reconeix que falten metges però insisteix que “aquest és un problema general, no només aquí”. També és mostrar sorpresa per la reacció dels veïns, ja que segons explica, la direcció del CAP manté habitualment reunions amb representants dels veïns per tal de mantenir-los al corrent de la situació i intentar trobar-hi solucions.

Pel que fa al projecte pendent de construir un centre d’atenció primària a Can LLong, Encarna Ramos diu que aquest tema ja l’havia aprovat la Generalitat i ajudarà molt a descongestionar l’actual situació, però també recordar que la situació política que viu Catalunya ha paralitzat, entre altres projectes, el del CAP de Can Llong.

Les previsions per la posada en marxa del CAP de Can Llong apunten que les obres començaran a finals del 2018 perquè el nou equipament es posés en funcionament a finals del 2019.

El CatSalut preveu invertir 1,8 milions d’euros en aquest CAP i ha de servir per complementar el de Can Rull. El nou CAP serà gestionat pel Parc Taulí i s’ubicarà en els terrenys que ocupava l’antiga masia, a la ronda d’Europa i just al costat del Centre Cívic.

Comentaris
To Top