Diners

Presenten la plataforma Hub b30 per ajudar en la innovació empresarial

Els representants de les entitats promotores presenten el hub b30 al Rectorat de la UAB
Els representants de les entitats promotores presenten el hub b30 al Rectorat de la UAB / UAB

El passat dijous 12 es va presentar a la sala del Rectorat de la UAB la plataforma Hub b30, creada conjunt ment per la UAB, Eurecat i l’Associació Àmbit B30 amb l’objectiu de posar a l’abast d’empreses i institucions les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de les institucions acadèmiques promotores per innovar i millorar la competitvitat.

Hub b30 s’enfoca a petites i mitjanes empreses, amb la intenció de detectar els seus reptes i necessitats per millorar la seva competitivitat, i oferir-los la solució més adequada, a través de la col·laboració i la interacció. Durant la presentació, els representants de les entitats involucrades, van explicar els orígens i la filosofia del la nova plataforma. Segons Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès i president de l’Associació Àmbit B30, “aquest projecte és fruit del treball conjunt i del compromís d’institucions i organitzacions presents a la zona de la B30 per situar aquest territori com al referent al sud d’Europa en l’àmbit de la manufactura avançada”.

Per la seva banda, Javier Lafuente, vicerector d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB, va destacar que “la Universitat té el compromís de transferir el coneixement i, per tant, és necessari un diàleg amb la societat a través de la creació d’estructures de cooperació amb el teixit empresarial, social i institucions públiques”.

Per donar a conèixer les tecnologies i capacitats que el Hub b30 posa a disposició de les petites i mitjanes empreses, s’organitzaran diferents trobades, anomenades Brunchs d’Innovació, centrades en casos concrets d’aplicació d’una tecnologia o innovació disruptiva en un sector o mercat determinat. S’abordaran exemples d’innovacions relacionades amb la seguretat, la salut, l’eficiència, la sostenibilitat, la mobilitat o la comunicació

Ramon Alberich: “Ara s’inicia l’etapa executiva del projecte”

L’Associació Àmbit B30, és una de les entitats promotores del Hub b30, i la que posa l’accent al territori. Segons aquesta associació, la B30 representa “territori clau a Europa en innovació, investigació i emprenedoria”. L’objectiu de l’associació és mantenir el desenvolupament continu d’aquesta àrea geogràfica de gran vitalitat econòmica.

Ramon Alberich és el seu vicepresident del bloc d’Organitzacions Empresarials d’Àmbit B30, promotor del Hub b30 i un dels encarregats de presentar-lo. Segons Alberich, després de l’estudi “Estratègies per una millora de la competitivitat de la Indústria a l’Àmbit B30”, “calia passar de l’ àmbit teòric a l’àmbit pràctic”.

“Ara es presenta el HubB30 com una aliança per impulsar la innovació en l’àmbit de la B30, una plataforma per resoldre reptes i necessitats de la societat, que posarà a l’abast les capacitats tecnològiques, el coneixement científic, el talent i la formació de l’Esfera UAB i Eurecat”.

El Hub, segons Alberich, “ha de generar més i noves oportunitats, a partir de relacions personals i comercials entre el teixit empresarial, oportunitats creuades”, ja que “només enfortint el nostre múscul empresarial i productiu, podrem afrontar el repte de la digitalització i la internacionalització en aquest món que ens toca viure”.

Comentaris
To Top