Ciutat

SMATSA justifica el pas judicial

El gerent d’SMATSA, Eugenio Díaz, divendres

L’empresa que té adjudicat el contracte de neteja viària i recollida de residus sabadellencs, SMATSA, ha portat destacats membres de l’Ajuntament de Sabadell als tribunals. En declaracions a aquest diari, el gerent de la companyia, Eugenio Díaz, subratlla que «el que va passar dijous no és una actuació de dijous». Díaz situa l’inici de les desavinences amb l’Ajuntament a la tardor del 2016. Fins aleshores les relacions «eren correctes» i a Díaz el va sorprendre que el gener de l’any passat, «sense cap anunci previ, ni petició de reunió, ni cap explicació» l’Ajuntament aleshores liderat per Juli Fernàndez els acusés d’uns sobrecostos de 6,5 milions d’euros. Díaz recrimina que el consistori no comentés res a SMATSA en les reunions habituals amb el consistori i que «a la primera de canvi» el govern sortís als mitjans de comunicació a explicar les presumptes irregularitats.

Cap reunió des del 2017

Eugenio Díaz assegura que des que al gener de l’any passat hi va haver l’anunci del sobrecost s’han intentat reunir amb l’equip de govern per rebatre l’acusació i no els ho han permès. El gerent denuncia que no s’ha trobat amb l’equip de govern perquè «no hi ha forma de fer-ho, ho demanem per escrit, i s’hi neguen». Segons Díaz, els únics que han rebut a SMATSA són els partits de l’oposició, a qui assegura que han entregat un dossier de cent pàgines rebatent cadascuna de les acusacions.

Un dossier que Díaz voldria entregar a l’alcalde Serracant i que, a més, creu, per SMATSA podria tenir un efecte boomerang si fos fals «perquè si t’estic enganyant t’estic donant una documentació acreditativa meva que del que no he fet» i, per tant, l’Ajuntament ho podria portar al jutjat.

Díaz retreu que les acusacions del consistori són «falsedats» i assegura que l’únic que menteix és el consistori. El directiu d’SMATSA es pregunta perquè primer se’ls va acusar d’augmentar la factura en 6,5 milions d’euros i després la xifra va baixar a 3,5; «primer ens acusaven d’una sèrie de qüestions i després d’unes altres». Què ha canviat d’un any a l’altre?, es pregunta Díaz, que creu que o bé les primeres acusacions són falses, o ho són les segones, «o és mentida les dues vegades?». Eugenio Díaz creu que l’objectiu de l’Ajuntament és «intentar treure el contracte a l’empresa i ofegar-la econòmicament».

De cara a resoldre el conflicte, Díaz assegura que «estem oberts a donar explicacions, l’únic que diem és que hi siguin tots: govern, oposició i sindicats».

Sabadell torna als jutjats

Una vegada més, la ciutat de Sabadell torna a saltar a la palestra de la justícia amb diverses persones investigades. Díaz ho lamenta «profundament» i explica que el seu deure és defensar un contracte que creu que se’ls vol prendre de forma «il·legal» i els 400 treballadors de l’empresa

Comentaris
To Top