Ciutat

L’Obrera continua la campanya contra el procés judicial de desallotjament

Edifici de l’Obrera
Edifici de l’Obrera / L'OBRERA

El Centre Social l’Obrera continua la campanya iniciada l’octubre de 2017 contra el procés judicial de desallotjament obert per l’entitat Cajamar, la propietària de l’immoble on el col·lectiu duu a terme les seves activitats. Es tracta d’una pugna per l’edifici de l’Avinguda Barberà 142, un antic concessionari i prostíbul que després va passar a mans de Cajamar i els fons d’inversió Haya Real Estate i Cerberus i, posteriorment, va ser ocupat per constituir l’Obrera.

L’ocupació de l’edifici

Properament, l’ocupació de l’edifici farà tres anys. Va ser el dia 1 de maig de 2015, coincidint amb el dia del treball, quan una plataforma de veïns sabadellencs, ‘Recuperem l’espai comú’, es va apropiar de l’immoble que «portava 8 anys buit i sotmès a la degradació», afirmen fonts de l’Obrera.

L’espai va rescatar el nom de l’Obrera, seu del moviment obrer de Sabadell des de 1887 i desmantellada durant la

Transició.

D’aquesta manera, es va començar una «lluita per omplir de vida i d’activitat no assalariada i assembleària l’immoble» i «oferir oci alternatiu i anticapitalista amb valors com l’autogestió, el feminisme, l’antifeixisme o la presa col·lectiva de decisions», afirmen des de l’Obrera.

El Camilo Barcia, integrant del centre social, assegura que «l’ocupació va ser fruit de la necessitat d’un espai comú per la ciutadania».

Segons el jove, el centre neix per atendre les necessitats dels ciutadans des d’una òptica «no consumista i igualitària» i també per enderrocar certes dinàmiques «narcisistes i insolidàries».

Amb més de 2,000 metres quadrats d’edifici, les entitats propietàries l’han valorat en 3 milions d’euros i s’han embarcat en un procés judicial contra aquesta apropiació.

Les activitats a l’espai

Actualment l’Obrera ofereix activitats setmanals sense ànims de lucre i totalment gratuïtes com per exemple entrenaments de boxa al Gimnàs Popular Rukeli. També s’imparteixen classes de capoeira, de Swing, Salsa i Bachata, cinefòrums, música i actuacions en directe i taller de lectures polítiques i assemblees

Comentaris
To Top