Ciutat

200 alumnes van participar a la 6a trobada de Prevenció del Feixisme

Missatges anti-feixistes davant l’Ajuntament
Missatges anti-feixistes davant l’Ajuntament / LL.FRANCO

La sisena trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, va tenir lloc el passat divendres 27 d’abril a Sabadell. Impulsat per Amical de Mauthausen i l’Ajuntament, l’esdeveniment es va celebrar durant tot el matí i va aconseguir reunir a més de 200 joves de 19 instituts –13 de Catalunya, dos de la Comunitat Valenciana, dos de Perpinyà i dos d’Alemanya, entre els quals l’Institut Jonqueres de Sabadell, que exerceix d’Institut amfitrió, i l’Institut Arraona.

La trobada té l’objectiu de ser un punt de relació i contacte entre tots els nois i noies que participen amb l’Amical dels diferents projectes de memòria.

El neonazisme

En aquest sentit, la sisena edició tenia com a focus continuar avançant en la coordinació i l’expansió de la Xarxa Mai Més, tant en l’àmbit docent com entre els joves, i afavorir l’intercanvi d’experiències de les activitats desenvolupades als centres educatius, com ara els viatges als camps de concentració o els treballs artístics i de reflexió sobre la situació actual a Europa i el rebrot dels partits neonazis.

Una jornada que va estar acompanyada també del Cant dels Deportats, a càrrec de la soprano Maria Hinojosa, acompanyada de Carlos Fernández, professor de guitarra del Conservatori de Sabadell.

Els instituts participants

Es tracta d’una trobada internacional. Els instituts que van participar-hi van ser els Instituts Jonqueres i Arraona (Sabadell); Goya (Barcelona), F.X. Lluch i Rafecas, Joaquim Mir i Dolors Mallafré (tots tres de Vilanova i la Geltrú); Lacetània, Pius Font i Quer i Lluís de Peguera (tots tres de Manresa); Gerbert d’Aurillac (Sant Fruitós de Bages); Baix Montseny (Sant Celoni); Cubelles (Cubelles); Bruguers (Gavà); Lluís Simarro (Xàtiva); Aire Libre (Alacant); Goethe Gymnasium (Weimar, Alemanya); Salzmann Schule (Gotha, Alemanya); Lycèe Aristides Maillol i Lycèe François Aragó (Per pignan) i el Pedagogium Cos (Sant Boi de Llobregat)

Comentaris
To Top