Ciutat

Un terç dels delictes sexuals atesos per la Policia són abusos de menors

Centenars de sabadellenques es van concentrar en contra de la sentència
Centenars de sabadellenques es van concentrar en contra de la sentència / LLUÍS FRANCO

La Policia Municipal de Sabadell va atendre l’any passat 7 casos d’agressió o assetjament sexual i 3 casos d’abusos sexuals a menors. Aquest any, el cos policial municipal ha atès dos casos d’abusos sexuals, un dels casos va venir directament i un altre derivat de serveis socials.

La sentència pel cas de ‘La Manada’ ha aixecat moltes protestes durant els darrers dies. De fet, centenars de sabadellenques es van concentrar a la plaça de Sant Roc per mostrar el seu rebuig a la decisió judicial.

Però també ha servit perquè moltes víctimes mostressin el seu testimoni a les xarxes, moltes d’elles quan eren menors. El més sorprenent va ser el de l’actriu sabadellenca Mariona Ribas, que va fer una piulada on explicava un cas quan tenia 17 anys en una discoteca de la ciutat. “Un grup de nois se’m va acostar. Em coneixien de la televisió. El següent que recordo és sortir al carrer perquè m’estaven tocant”, va confessar l’actriu a Twitter.

Una altra tuitaire va explicar que amb 15 anys va anar a la fira de la Festa Major de Sabadell. “Mentre estic distreta noto una mà a l’entrecuix. Quan em giro i veig al desconegutdel meu costat rient mentre em mira, no puc reaccionar”, indica la usuària amb el nom de perfil Taoronet.

Una altra dona va explicar que quan tenia 18 anys va anar a Sabadell a la inauguració d’una botiga. Hi havia molta gent. “Un senyor d’uns 70 o 80 anys va intentar tocar-me el cony i es va excusar dient: Què? Hi ha molta gent”, relatava Liability

Atenció a la dona

Les competències pel que fa a denúncies per agressions i abusos sexuals són dels Mossos d’Esquadra. No obstant això la Policia Municipal té un protocol que comença amb l’atenció, contenció emocional, assessorament penal a la víctima i valoració d’assistència mèdica. En un segon pas, deriven als Mossos d’Esquadra per interposar la corresponent denúncia en aquells casos en es requereixi una investigació posterior o en casos de menors per no victimitzar doblement a la víctima. El tercer pas és facilitar recursos psicològics de l’Ajuntament, a través del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona)

Comentaris
To Top