SANT CUGAT

La Biblioteca Central de Sant Cugat celebra els 25 anys

Responsables de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater
Responsables de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / CEDIDA

Es traca d’un equipament emblemàtic de més de 9.000 lectors a la ciutat que en els seus 25 anys de vida ha rebut la visita de més de 3 milions de persones. Ara es disposa a fer front al repte de buscar un projecte per definir-se i ampliar els seus serveis. Per celebrar aquest aniversari s’ha previst diversos actes, que va presentar dijous passat la tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de Ciutat, Carmela Fortuny. El dia 10 de maig a les 20 hores tindrà lloc un espectacle «L’abanderat, El Bibliobús del front» i el 12 de maig serà el torn d’un espectacle familiar de clown amb l’actuació de «El globus vermell».

Les celebracions coincideixen amb els treballs que s’estan duent a terme per definir el projecte de la futura Biblioteca Central Urbana de Sant Cugat, que ha d’ampliar el servei de biblioteca adaptant-se a les necessitats actuals de la ciutat. El nou projecte s’ha realitzat a través d’un procés de participació ciutadana.

A través d’aquest procés s’ha posat en evidència la necessitat que el nou equipament inclogui nous espais i usos per a la creació, l’experimentació i la socialització. Segons Carme Fortuny, les biblioteques de Sant Cugat «són un dels serveis més ben valorats per la ciutadania, amb una nota de 8,1 segons el darrer Observatori Sociològic de la ciutat».

Fortuny també afirma que són el primer ajuntament que «ha incorporat un procés participatiu per definir una biblioteca de nova creació». La biblioteca que va ser creada l’any 1993 ha acollit nombroses activitats i visites.

Al llarg d’aquests anys ha rebut 3.167.518 visites, de les quals 1.199.383 són usuaris de la mateixa biblioteca. S’han consultat més de dos milions de documents en préstec, i ha rebut més de 20.000 escolars en un total de 780 visites concertades. A més aquest equipament també ha organitzat esdeveniments culturals i exposicions, exactament 294 exposicions i més de 400 espectacles que han aportat un aforament de gairebé 10.000 espectadors. Pel que fa a activitats infantils, ha realitzat 288 hores del conte amb la participació de més de 18.000 nens i nenes, i els clubs de lectura han comptat amb la participació

Comentaris
To Top