Ciutat

Inversió de 80.000 euros per cobrir les activitats de lleure dels discapacitats

El regidor Gabriel Fernández i els representants de les entitats
El regidor Gabriel Fernández i els representants de les entitats / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha invertit 79.521 euros per subvencionar les activitats de lleure de l’estiu per a 153 persones amb discapacitats i dependència. El consistori va presentar dimarts la tercera edició del programa pioner Fem Vacances 2018 en què participen les entitats especialitzades en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat i dependència com l’Associació Viu-la, Grandalla, Andi, l’Estel, Obrir-se al Món i AVAN. En total organitzaran vuit casals d’estiu i 12 sortides de vacances d’estiu.

El programa pretén cobrir una part important del sobrecost que suposa per a les famílies de les persones discapacitades la realització de casals d’estiu, viatges i colònies. De fet, aquestes persones difícilment podrien fer-se càrrec del cost que suposa en l’oferta ordinària d’aquests tipus d’activitats. És un programa universal que té un únic requisit: ser veí o veïna de Sabadell.

En aquesta tercera edició, l’Ajuntament cobrirà el 75% del sobrecost dels casals d’estiu i el 40% als viatges i colònies. Aquestes percentatges representen un increment de la cobertura que inicialment era només del 50% als casals d’estiu i del 25% als viatges i colònies. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, va afirmar que l’objectiu final és assolir el 100% de la cobertura d’aquestes activitats de lleure per a les persones amb discapacitat. «Estem treballant en el pressupost del 2019 i ens agradaria tenir-ho com més aviat millor», va assenyalar Fernández, que no pot comprometre a complir-ho el proper any.

El regidor d’Acció Social va destacar que és un programa “inèdit” que no està recollit per moltes administracions. En aquest sentit, Sabadell vol ser un exemple perquè l’experiència s’estengui en d’altres municipis.

80% per avançat

Dimarts el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, i els representants de les sis entitats participants en el programa Fem Vacances 2018 van firmar un conveni. Amb aquest acord, aquestes associacions rebran per avançat el 80% de la subvenció, cosa que els ajudarà a posar-los en marxa. Així es vol evitar els problemes burocràtics i administratius que van tenir les entitats en l’edició de l’any passat

Comentaris
To Top