Ciutat

L’Ajuntament es compromet a ajudar als veïns dels blocs afectats d’Arraona

Els veïns dels Merinals a la reunió amb els membres de l’Ajuntament
Els veïns dels Merinals a la reunió amb els membres de l’Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Nou episodi en la problemàtica dels 7 pisos del polígon d’Arraona. Dijous els veïns de l’Associació d’Afectats dels Merinals es van reunir amb diversos membres de l’Ajuntament amb l’objectiu de traçar un full de ruta comú per trobar una solució als problemes amb els habitatges del barri que no es van enderrocar i que tampoc està previst que es faci. A la reunió, a banda dels membres de l’Associació d’Afectats, hi van participar el regidor de serveis municipals, Lluís Perarnau, la regidora d’habitatge, Glòria Rubio i diversos tècnics.

En una reunió “intensa i amb punts positius”, tal com ho descriu el portaveu de l’Associació Jaume García Arija, l’Ajuntament es va comprometre a donar suport i a buscar solucions conjuntes amb els veïns per alguns dels seus problemes. Segons Jaume García, l’Ajuntament farà el possible per trobar vies de finançament per costejar les prospeccions als pisos o els apuntalaments necessaris. A més, també explica que també ajudaran en el suport tècnic que faci falta.

Des de l’Associació també estan disposats a arribar a judici si és necessari per arribar a una solució al problema, i asseguren que l’Ajuntament els donarà el suport necessari si finalment s’acaba optant per aquest camí. Tot i això, encara s’ha de celebrar una reunió amb l’Agència de l’Habitatge de cara al mes de juny, on s’intentarà arribar a un acord abans de recórrer a accions judicials.

Segons els veïns, volen esgotar la resta d’opcions abans d’arribar a emprendre accions legals, però si ho veuen necessari no dubtaran en actuar.

Reunió amb la Síndica

Abans de la reunió amb el govern, l’Associació va aprofitar per veure’s amb la nova Síndica de Greuges, Eva Abellan. Abellan va voler mostrar el seu suport als veïns del barri, i va explicar que traslladaria el cas a Barcelona per ajudar a trobar-hi una solució

Comentaris
To Top