Ciutat

Ciuró (PDeCAT) reclama l’estació de la RENFE a Can Llong

El solar de Can Llong on aniria l’estació de RENFE
El solar de Can Llong on aniria l’estació de RENFE / A.P.

L’alcaldable del PDeCAT a Sabadell i diputada al Congrés, Lourdes Ciuró, reclama a l’Estat que inclogui l’estació de la RENFE a Can Llong en els pressupostos generals de l’any vinent. És una de les 25 esmenes als comptes estatals que ha presentat en relació a Sabadell i la comarca.

Ciuró ha fet la proposta des del mateix barri de Can Llong, al solar on aniria l’estació, que ha assegurat que «és molt necessària per la ciutat» i ha recordat que està planificada en el pla d’infraestructures estatal des de l’any 2000 i que s’hauria d’haver construit el 2015. L’alcaldable aposta per aquesta estació perquè Can Llong «és un barri jove, on hi viuen més de 10.000 habitants». Ciuró creu que la nova estació seria una oportunitat per connectar Can Llong amb la plaça d’Espanya i des d’allà fer-ho amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

En matèria de carreteres, una de les esmenes que ha presentat Ciuró proposa la connexió de la B-40 amb la carretera de Castellar, la B-124, cosa que estalviaria «travessar la Gran Via per poder anar a buscar la C-58», perquè s’hi arribaria des de la B-40.

Sobre la B-40, el Quart Cinturó, Ciuró creu que és important que es construeixi per descongestionar el trànsit de Sabadell i el Vallès, de manera que afavoriria la mobilitat, la sostenibilitat i el medi ambient.

Castell de Can Feu

El castell de Can Feu, recentment de titularitat municipal, també és en una de les esmenes als pressupostos. Ciuró ha explicat que tant per aquest castell com la rehabilitació de la masia de Can Llong ha presentat una esmena perquè rebin un 1% del pressupost del Ministeri de Cultura.

Aeroport

«Tenim un dèficit a l’aeroport de Sabadell», denuncia Ciuró, que acusa l’Estat d’haver tret personal de l’Oficina de Seguretat en Vol; i reclama que es contractin sis persones perquè aquest organisme, una espècie d’ITV pels avions, pugui «tornar a tenir ple rendiment».

«Dèficit crònic»

Lourdes Ciuró critica que Sabadell i comarca pateixen un «dèficit crònic» en inversions de l’Estat, i apunta que «és com si un de cada tres anys no s’hi invertís res». Aquestes dades Ciuró les contraposa al fet que «sí que hi ha estacions d’AVE que donen servei a cent viatgers» mentre, diu, per exemple, l’estació de Can Llong segueix «pendent de qualsevol tipus de licitació».

Sobre el recorregut parlamentari de les esmenes, que es negociaran la setmana que ve al Congrés, Ciuró creu que «s’albira un vot en contra perquè no hem tingut massa èxit en les reivindicacions». Tanmateix, sosté que Ciutadans «no ha fet ni una sola esmena per la nostra comarca i ciutat»

Comentaris
To Top