CASTELLAR

Campanya de prevenció contra la vespa asiàtica a Castellar del Vallès

L’Ajuntament de Castellar demana la col·laboració de la ciutadania per poder dur a ter­me una campanya de preven­ció contra la vespa asiàtica, després que s’hagi detectat la presència d’aquesta es­pècie invasora en algun punt del municipi. Tot i que no és especialment agressiva per a les persones, la vespa asiàti­ca (Vespa velutina) suposa un problema per a l’apicultura, ja que exerceix una forta de­predació sobre les altres es­ pècies d’abelles, que encara no han desenvolupat la capa­citat de defensar­se’n.

Així, els principals problemes que provoca és la disminució de l’abella de la mel i d’altres pol·linitzadors, el que suposa un efecte directe en l’apicultu­ra i també envers la producció agrícola de les espècies que necessiten ser pol·linitzades. A més, també té un efecte di­ recte sobre les espècies d’in­vertebrats autòctons.

La vespa asiàtica és l’úni­ca d’Europa que presenta un color castany fosc. Té el tò­rax de color negre envellutat i segments abdominals de color castany rivetejat amb una fina franja groga. La seva mida os­cil·la entre els 17 i 32 mm de llargària.

Construeix habitualment dos nius (vespers), un dels quals pot arribar a ser molt volumi­nós. Els instal·len, preferent­ment, a les branques altes d’arbres, especialment frondo­ses, i en ocasions també en edificacions humanes, sobre­ tot en llocs protegits d’edificis, teulades, garatges i porxos

Comentaris
To Top