Diners

Més de 50 empreses vallesanes rebran formació per impulsar les exportacions

Fàbriques de la Zona Hermètica de Sabadell
Fàbriques de la Zona Hermètica de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Un total de 56 empreses del Vallès Occidental participaran a la 25a Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ–l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresaque es durà a terme durant aquesta setmana.

L’esdeveniment, que s’ha consolidat com el punt de referència anual a Catalunya en aquest àmbit, té l’objectiu d’impulsar l’expansió internacional de les empreses de Catalunya i hi participaran un total de 400 empreses catalanes.

Durant cinc dies, les empreses participaran en vuit seminaris especialitzats i quatre sessions de networking diferenciades per sectors, on podran reunir-se amb més de 70 ponents i experts entre els quals hi ha els directors de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món. En aquestes reunions i sessions de treball les empreses podran informar-se sobre els mercats on el seu producte o servei té més oportunitats de negoci, rebre assessorament per dur a terme un projecte a l’exterior, trobar socis i analitzar els millors instruments per finançar els seus processos d’internacionalització.

Noves oportunitats

Pel que fa als 8 seminaris, l’objectiu és que les empreses descobreixin noves oportunitats per internacionalitzar-se en nous sectors i mercats a través de les ponències d’experts, testimonis i casos d’èxit. Així, s’aprofundirà en la cooperació tecnològica amb la Xina, la internacionalització d’empreses de serveis a Amèrica del Sud i Àfrica, l’estratègia que cal seguir per entrar a Silicon Valley i en quina és la millor manera d’iniciar o consolidar les vendes en mercats madurs de la Unió Europea com França, Alemanya o Regne Unit. Es tracta d’uns tallers on els 6 experts convidats parlaran 10 minuts cadascun. «Una visió ràpida i executiva per estar al dia d’algunes de les principals tendències i oportunitats que transformen la internacionalització empresarial», publica Gentcat a la seva pàgina web.

Aquestes sessions serviran per tractar aspectes claus a l’hora de sortir a l’exterior. En aquest sentit, destaquen seminaris que analitzaran com aprofitar els canals de venda on-line per vendre a l’estranger. En aquesta sessió es donaran les claus sobre què cal tenir en compte alhora d’utilitzar aquest canal i quins són els errors més freqüents que se sol cometre. Es destacaran també les característiques i condicionants específics que cal tenir en compte als dos principals mercats mundials d’e-commerce, la Xina i els Estats Units, que sumen a la seva potència demogràfica unes xifres properes al 80% d’usuaris d’internet que també són compradors digitals, publica l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa. A més, també es tractarà el funcionament de la comercialització digital cap a aquests països gràcies a la participació de dues empreses amb experiència directa a la Xina i els Estats Units amb estratègies i conclusions radicalment diferents.

Un altre dels seminaris destacats serà com definir la millor la gestió logística per exportar els productes de l’empresa. Durant el seminari logística, una taula rodona d’experts en aquest àmbit, es tractarà com enviar mercaderies a l’estranger, d’acord amb les necessitats particulars de mercat i producte. També es donarà informació sobre com calcular els costos que afecten a l’empresa.

Igualment, es posarà èmfasi específicament en el camp del finançament bancari i alternatiu a l’hora d’internacionalitzar-se.

Aquest 2018, ACCIÓ complementa la Setmana de la Internacionalització amb altres esdeveniments que tenen lloc al llarg de l’any amb un nou format anomenat International Business Days. Es tracta de tallers especialitzats arreu de Catalunya que serveixen per creuar tendències i sectors amb àmbits geogràfics concrets i que compten amb la participació dels directors de les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions al món, que s’entrevisten individualment amb les empreses que tenen projectes d’expansió internacional. En el que portem d’any s’han celebrat tres International Business Days dedicats a l’Àfrica-Pròxim Orient, Europa i Àsia, mentre que del 21 al 25 de maig tindrà lloc el d’Amèrica.

Rècords d’exportacions

La 25a edició de la Setmana de la Internacionalització coincideix amb el moment en què les exportacions catalanes registren els seus màxims històrics. Així, aquest 2017 les vendes de Catalunya a l’exterior han assolit els 70.800 milions d’euros, la xifra més elevada de tota la sèrie, amb un creixement del 8,7% en relació al 2016. Es tracta del setè any consecutiu que l’economia catalana bat rècords en exportacions, amb una taxa de creixement superior a la mitjana de la zona euro i augments a les quatre demarcacions: Barcelona (+6,8%), Girona (+10,6%), Lleida (+6,5%) i Tarragona (+21,6%).

Sectorialment, l’automoció (amb un 17% del total), la química (16,5%), l’alimentació (11,9%) i els productes farmacèutics (7,1%) lideren les vendes a l’exterior de les empreses catalanes. De fet, aquest 2017 els 10 primers sectors exportadors han batut rècords històrics en volum de vendes a l’exterior

Comentaris
To Top