Ciutat

Joan Morera, director del Conservatori, distingit amb la setena Batuta d’Honor

El moment en què Joan Morera rep la Batuta d’Honor en nom del Conservatori
El moment en què Joan Morera rep la Batuta d’Honor en nom del Conservatori / LLUÍS FRANCO

El Conservatori Professional i l’Escola Musical de Música de Sabadell ha rebut la setena Batuta d’Honor de Joventuts Musicals. Bona part de la història musical contemporània a Sabadell ve marcada per dues de les seves entitats: Joventuts Musicals i el Conservatori Professional i Escola Municipal de Música de la ciutat. Dues entitats que fa poc van celebrar aniversaris significatius: 60 anys la primera i cent 125 l’altra.

Més enllà de vincles de programació o les oportunitats de potenciar el talent jove i l’autòcton, la confluència d’ambdues germinava el 1956 amb la signatura d’Adolf Cabané, aleshores director del Conservatori, en l’acta constituent de la secció sabadellenca de Joventuts Musicals. Com recordava l’actual director del Conservatori, Joan Morera, en el seu discurs d’agraïment per la concessió de la Batuta d’Honor a aquesta institució, ambdues entitats han compartit esforços i s’han complementat vehiculant les arts i específicament la músicacom a element de cohesió social i emblema de la ciutadania.

En aquest sentit, aquesta setena Batuta d’Honor lliurada per Joventuts Musicals al Conservatori reforçava el reconeixement als mestres, directors i músics que han dut l’Escola Municipal al nivell actual. Així ho expressava també el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, en nom de l’Ajuntament i la regidoria de cultura.

Cal recordar que la Batuta d’Honor de Joventuts Musicals de Sabadell té per objectiu reconèixer i homenatjar la tasca en favor dels nostres músics i dels col·laboradors fidels de Joventuts Musicals. Aquest guardó, que s’atorga cada anys, es va crear el 2006 en ocasió del 50è aniversari de l’entitat. Personalitats com Antoni Ros-Marbà (2006) o els sabadellencs Josep Vila (2010) Benet Casablancas (2012), Josep Maria Serracant (2014) i Bernat Castillejo (2016) i entitats com Caixa Sabadell (2008) han estat les guardonades per la seva contribució a la divulgació musical dins i fora de la ciutat, així com pel seu compromís amb l’entitat.

Dues insígnies d’or

A l’acte també es van concedir les insígnies d’or de Joventuts Musicals de Sabadell com a reconeixement i agraïment a Vicens Melo, un dels fundadors de l’entitat, i a Antoni Quintana, president de la mateixa entre 1966 i 1970. Dues personalitats idiosincràtiques i agermanades des de fa més de 50 anys com a socis de l’entitat presidida per Joana Soler. Dues figures que, sens dubte, són memòria viva de la ciutat i exemple de compromís amb la música.

Diverses cançons interpretades pel cor infantil i peces per a un grup de metalls i percussió del Conservatori van arrodonir aquesta petita festa simbòlica. Una festa, enguany oberta al públic, que també reivindicava la cultura com a dret cívic i la necessitat de suport de les institucions governamentals.

Comentaris
To Top