CERDANYOLA

Els mercats municipals celebren el Dia Internacional dels Mercats

El mercat de les Fontetes, un dels participants de la campanya
El mercat de les Fontetes, un dels participants de la campanya / CEDIDA

Els Mercats Municipals de Les Fontetes i Serraperera de Cerdanyola del Vallès participaran de forma activa a la cinquena edició de la Setmana Internacional dels Mercats. Aquesta celebració s’emmarca dins la campanya «Estima el teu mercat». I ho faran organitzant un dia de portes obertes el dissabte 19 de maig i proposen diverses activitats, a les que conviden a tots els ciutadans de Cerdanyola del Vallès.

Els mercats volen oferir la possibilitat de conèixer de prop tota l’activitat comercial que s’hi desenvolupa, i també mostrar el tipus d’aliments que es poden trobar en un espai de proximitat com són els mercats municipals.

Portes obertes a tothom

En el cas del Mercat de Serrperera es proposarà un ‘show cooking’ que anirà a càrrec del Restaurant Can Papitu. Aquesta sessió es farà de 10 a 12 del migdia i girarà entorn de les propostes culinàries fetes amb les primeres matèries que podem trobar als mercats municipals.

Per la seva banda, el Mercat de les Fontetes, optarà per una activitat lúdica adreçada al públic més familiar. Es tracta de «Màgia i Diversió» un espectacle de màgia compartida que tindrà lloc des de les 11 del matí a les 13 hores.

Àmbit europeu

La Setmana dels Mercats «Markets:close to you heart» (Mercats a prop del cor) és el lema central de la campanya d’enguany que es fa a tot Europa, i que també vol arribar al públic jove, que no és especialment consumidor dels mercats. Es faran més de 80 accions per promoure una alimentació saludable, de qualitat i de producte de proximitat, així com posar de relleu els mercats com a transmissors d’aquests valors, centres socials i ànima dels barris.

Amb aquesta campanya els mercats s’obren al públic a través d’actes gastronòmics, conferències, demostracions de cuina i activitats culturals i familiars que es desenvolupen en el context d’un comerç de proximitat, contacte personal proper i professionalitat dels comerciants que formen la xarxa de comerç tradicional.

L’activitat als mercats va començar aquesta setmana i es perllongarà fins al 31 d’aquest mes. L’any passat aquesta campanya europea es va celebrar del 15 al 31 de maig, a tots els mercats d’Europa. Hi van participar més de 1.300 mercats de 15 països diferents.

Comentaris
To Top