Ciutat

Marta Morell presenta candidatura per dirigir Podem a Sabadell

Morell, asseguda, amb el seu equip en la presentació de la candidatura
Morell, asseguda, amb el seu equip en la presentació de la candidatura / A.P.

La veïna de la ConcòrdiaMarta Morell ha estat la primera en postular-se per dirigir Podem Sabadell, amb la candidatura Sentim Sabadell. Morell aspira a guanyar l’alcaldia el 2019 i per fer-ho primer vol liderar el partit, amb un programa format per quatre eixos: feminisme, veu pròpia, participació i confluència.

Per aconseguir aquest objectiu, Morell assegura que el partit necessita una confluència per guanyar l’alcaldia a les eleccions municipals de l’any que ve. La candidata creu que és «imprescindible» que Podem sigui la peça clau del projecte municipalista i que hauria de confluir amb Catalunya en Comú, formació que engloba ICV, EUiA i Barcelona en Comú. Segons la candidata, però, cal anar més enllà dels partits i sumar entitats i persones a títol individual.

UxC, descartada

Morell sosté que si Podem Sabadell no va concórrer als passats comicis és perquè qui ho va fer en el seu nom van ser persones a títol individual sota el paraigües d’Unitat pel Canvi (UxC), una coalició que Morell assegura que no vol repetir. Marta Morell proposa que Podem Sabadell tingui «veu pròpia» i recuperi l’esperit de debat i participació que va donar peu a la creació del partit. Morell lamenta que durant la legislatura actual «moltes vegades no hem tingut res a dir o la nostra veu ha quedat diluïda o s’ha vist substituïda per la del grup municipal d’Unitat pel Canvi». Independentment de si Podem es presenta en solitari o en coalició, Morell reivindica que el seu partit, com a actor polític, tingui la seva veu. Alhora, Sentim Sabadell vol fer d’«altaveu» de les propostes del partit a nivell català i espanyol.

Morell destaca que serà la primera vegada que una dona optarà a la secretaria general del partit a nivell local, ja que no hi va haver candidates ni el 2015 ni el 2017.

Feminitzar Podem

Per Morell, aquestes dades indiquen que el partit a Sabadell està molt masculinitzat i ha de ser el partit on les dones «es reconeguin i trobin el seu espai de participació». La candidata vol que Podem Sabadell s’organitzi en els tradicionals cercles del partit i siguin «un espai d’activisme i dinamització de la vida política». Per Morell, el paper d’Unitat pel Canvi aquests tres anys al govern de Sabadell «no ha estat suficient», encara que reconeix que va ser un pas important per deixar enrere l’etapa socialista de Manuel Bustos.

La candidatura de Morell a la secretaria general va acompanyada de 14 persones que opten a formar el Consell Ciutadà Municipal, els dos òrgans que portaran la direcció política del partit, als que se sumaran quatre representants dels cercles del partit.

Les persones que resultin escollides tindran un mandat de dos anys, excepte els representants dels cercles, per a qui aquest període es redueix mig any i, per tant, serà d’un any i sis mesos.

Els 14 membres que opten a dirigir el Consell Ciutadà Municipal amb Marta Morell provenen majoritàriament de la zona nord de la ciutat. Són Antonio Luque, Eulàlia Sánchez, Juan García, Mercedes Torres, Pedro Sánchez i Enric Bartrés, membres del Cercle de La Concòrdia; Laura Rodríguez, activista; Andrés Herrera, estudiant de Periodisme de Can Deu; Antonio Antiveros, de l’Eixample i exmembre del cercle del Centre; Elena Muñoz, que ha militat en els darrers mesos en el cercle Decano de Sabadell; Gerard Peñalver, de Ca n’Oriac; Lola Casado, del barri de la Concòrdia; Laura Gil, de Can Deu i Jésica Sánchez, veïna de Can Puiggener.

El període de votacions, que serà només per internet, es farà de l’11 al 18 de juny, i hi podran votar els prop de 2.000 inscrits, segons Morell, a través de la web www.participa.podemos.info

Comentaris
To Top