Ciutat

La Gent Gran de Sabadell ensenyarà les seves habilitats durant una setmana

Foto de grup de tots els assistents a la recepció celebrada al Saló de Plens
Foto de grup de tots els assistents a la recepció celebrada al Saló de Plens / CEDIDA

La Festa de la Gent Gran d’aquest any va començar ahir a la tarda amb una sessió al Cinema Imperial amb la projecció de la pel·lícula «Quartet», dirigida per Dustin Hoffman. Abans, però, l’Ajuntament va fer la tradicional recepció institucional a les entitats col·laboradores de la Festa en la que la gent gran de Sabadell mostrarà a la ciutat les activitats que fan durant tot l’any.

Durant el decurs de l’acte, el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler, va destacar el rol social que estan fent els avis i àvies que «han hagut d’adoptar un rol de responsabilitat familiar per donar suport als fills, en un moment de la seva vida en què ja ho tenien tot fet» i va lloar el talent de la gent gran a l’hora de participar dels tallers i activitats que es fan en els casals. Soler va afegir que per aquest motiu, «tots aquests talents es mereixen una cosa positiva, per això fem la Festa de la Gent Gran».

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Casals de la Gent Gran de Sabadell, Teresa Sererols, va demanar la participació de totes les persones grans en la festa i va destacar la feina que es fa des dels 25 casals de la ciutat. També va fer una crida perquè tothom demani «al de dalt» que tanqui l’aixeta, «si més no durant el cap de setmana, perquè la festa no sigui mullada».

L’Alcalde, Maties Serracant, també va donar la benvinguda als assistents i va recalcar que no només es tracta d’una festa lúdica, amb activitats per gaudir-ne. També -va dir- «voldria posar l’èmfasi en el fet que ha de ser una festa reivindicativa perquè la gent gran són la memòria de la ciutat, i són els que millor recorden les coses que s’han aconseguit i saben les que encara no funcionen correctament»

L’actriu Amparo Moreno va cloure l’acte de benvinguda a les entitats que participen d’aquesta festa amb un parlament al més pur estil de l’actriu, amb humor i gràcia.

L’actriu fa fugir del discurs convencional i va fer la lectura de diverses poesies que parlen de la vellesa. Va citar a Teresa Urroz en «La dona sàvia», a José Saramago amb «Cuantos años tengo», a Ramón Solsona i també va llegir una part del monòleg de l’obra de teatre «Shriley Valentine» de Willy Russell. Moreno va destacar el caràcter «acollidor de l’ajuntament, ja que és la casa del poble, o sigui, que hi hem d’estar com a casa».

Amparo Moreno va ser nomenada assessora de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i ha participat en el Projecte de Foment del Cinema i les Arts, que es presentarà aquest divendres i en el qual s’hi ha estat treballant durant quatre mesos. La Festa de la Gent Gran també serveix per visualitzar els treballs i les activitats que es fan des dels casals de la gent gran de la ciutat.

Concentració d’actes

Aquest dimarts al matí es podrà veure una mostra de taitxí i ioga amb cadira a càrrec de les entitats de gent gran i a la tarda al Casal Pere Quart hi haurà una actuació dels cors rocieros. Un altre producte cent per cent sabadellenc serà la projecció del vídeo «Dones grans de Sabadell» aquest dimecres a les 17 hores al Casal Pere Quart. Teatre, poesia, concerts de corals, sardanes i una desfilada de vestits de costura, potser una de les activitats més vistoses que realitzen les dones dels casals.

El diumenge 27 de maig a les 17 hores, a la plaça Sant Roc tindrà, lloc una trobada de puntaires i altres treballs manuals i diferents mostres de ball (ball flamenc, country, balls en línia, sevillanes i demostracions de gimnàstica). Després de la ballada de Sardanes de diumenge matí a la plaça Sant Roc es clourà la festa a les 17.30 h a la plaça Dr. Robert amb ball a càrrec de l’Orquestra Zumba, amb cava i coca per a tothom.

A l’acte de benvinguda de les entitats que participaran de la setmana de la gent gran hi han assistit tots els representants dels grups municipals a l’ajuntament, amb l’absència de l’únic representant del Partit Popular

Comentaris
To Top