Oci i cultura

Quatre biblioteques de Sabadell participen en la ‘supernit’ de les biblioteques

La biblioteca del Sud serà una de les que acollirà l’activitat nocturna
La biblioteca del Sud serà una de les que acollirà l’activitat nocturna / LLUÍS FRANCO

Entre les vuit del vespre i les nou de la nit, fins a 270 biblioteques de 150 municipis de tot Catalunya participaran a la supernit de les biblioteques. A Sabadell, hi participaran quatre: la biblioteca Vapor Badia, la biblioteca Els Safareigs la biblioteca del Sud i la biblioteca de Ponent. L’activitat, organitzada pel Club Super3, consistirà en una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran als personatges de la família del Súper3 Nenúfar i Matoll. L’activitat gira entorn la història de les dues elfes que s’han quedat atrapades a la biblioteca de la família per culpa del malvat senyor Pla.

L’activitat és gratuïta, però l’aforament és limitat i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada. A Sabadell es pot triar entre quatre, i es podrà fer a través del web www.super3.cat.

La Supernit serà el colofó d’una de les històries que des de finals d’abril s’ha començat a difondre pels diferents mitjans del Club Super3: televisió, el web super3.cat, i l’aplicació per a mòbils i tauletes. Entorn a l’activitat i la història de les dues elfes, també se’n farà un videojoc creat expressament per l’ocasió.

TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020. També col·laboren en l’activitat la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La trama de la ‘supernit’

La Nenúfar llegeix contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. El Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat, i els nens a partir de les activitats i resolent els diferents enigmes que es plantejaran les hauran d’alliberar

Comentaris
To Top