Ciutat

Els conductors tindran més dificultats per aparcar sobre la vorera al carrer Duran i Sors

Cotxes aparcats en el tram que es reformarà, al carrer de Duran i Sors
Cotxes aparcats en el tram que es reformarà, al carrer de Duran i Sors / LLUÍS FRANCO

Dilluns. 8.45 h. Arrenca el dia i al carrer de Duran i Sors s’hi apleguen els primers cotxes que aparquen sobre la vorera del tram entre els carrers del Sol i Sant Pau per portar els més petits a la guarderia o a l’escola. A tocar d’aquesta zona hi ha l’escola bressol Vapor Buixeda Nou i l’escola La Salut. Els qui van amb cotxe només s’hi aturen «un moment»; als qui van caminant els molesta trobar-se el carrer ocupat, i els veïns estan farts de trobar-se cotxes a la porta de casa seva cada matí i cada la tarda. La situació es repeteix a molts altres punts de la ciutat, però el cas de Duran i Sors canviarà aviat.

L’Ajuntament ha anunciat que farà obres en aquest carrer, concretament al tram entre Sol i Sant Pau. La reforma es deu a motius d’«envelliment» del carrer, segons fonts municipals. L’Ajuntament preveu afegir més bancs, arbres i fanals -passaran de 3 a 7-, i es renovarà tot el paviment d’aquest tram. Les obres començaran a final d’any, entre desembre i gener, i duraran uns dos mesos. El pressupost dels treballs és de 161.341 euros.

S’instal·laran bancs, cadires i papereres en tres espais; un a la cantonada amb el carrer de Sant Pau i dos cap a la banda del carrer del Sol. La ubicació d’aquests bancs no impedirà l’accés als aparcaments particulars. Les obres també contemplen renovar el paviment i substituir els fanals de les façanes per columnes led de baix consum distribuïdes a peu de carrer.

La realitat del dia a dia

A quarts de nou arriba un cotxe i aparca a la vorera. La conductora del vehicle, que prefereix no dir el nom, explica que «deixes el nen i te’n vas. Si has de venir amb el cotxe és complica. Has d’aparcar, deixar el nen a l’escola i marxar». La dona justifica aquest aparcament irregular perquè diu que en aquesta zona té problemes per trobar aparcament; ve amb cotxe perquè viu a Can Llong, i després de deixar el seu fill a l’escola se’n va a treballar. En una hora, una desena de cotxes aparquen a la vorera en qüestió. Una altra d’aquestes persones és Nadia Pérez. Deixa el cotxe i mentre fa mans i mànigues per agafar-ho tot i anar cap a la guarderia. «He d’anar a treballar molt ràpid i si no deixo el nen a la guarderia en dos minuts no arribo ni a un lloc ni a l’altre», argumenta. A les 9 h arriba un altre cotxe, el del Jordi Casant, que ve del barri de Gràcia i passa per la l’escola bressol abans d’anar a treballar. Casant reconeix que «el temps és un problema avui en dia» i que la reforma del carrer seria un problema perquè, si falta lloc per aparcar, «com ho farem?», es pregunta pensant en el carrer reformat.

Als cotxes de la vorera s’hi afegeix un camió. L’asfalt ho pateix i els veïns com l’Emilio Navalón ho saben; «això és el pàrquing municipal!» denuncia. Navalón assegura que cada matí aquest tram està ple de cotxes que dificulten l’entrada i sortida de casa seva i el pas pel carrer. A aquest veí, però, tampoc li agrada la idea de posar bancs i arbres al llarg del carrer. El veí assegura que de bancs ja n’hi havia hagut i que els van treure pel soroll que feien els qui s’hi asseien: «Venien a fumar porros i encara era pitjor». La reforma que preveu l’Ajuntament proposa renovar l’enllumenat de la via, una cosa que aplaudeix una altra veïna, que explica que el carrer «queda molt fosc a la nit» i li agradaria que hi posessin algun fanal més.

Per l’Arcadi, un veí de la zona que passeja el seu gos, la reforma d’aquest carrer és una oportunitat perquè hi pugui seure la gent gran, hi hagi ombra, ocells i natura. El veí lamenta que «al Centre de Sabadell no hi ha zones verdes, almenys al districte 1»

Comentaris
To Top