Diners

Preocupació per l’augment de les baixes per malatia comuna

La junta directiva d’Egarsat amb el president d’AMAT
La junta directiva d’Egarsat amb el president d’AMAT / CEDIDA

La seu d’Egarsat, la mútua d’accidents laborals vinculat a la Seguretat Social, va acollir l’última reunió de la junta directiva de la Mútua que ha comptat amb la presència del president de l’Associació de Mútues d’Accident de Treball (AMAT), José Carlos Lacasa Echeverría. Durant la reunió, el president d’AMAT va traslladar a la junta directiva d’Egarsat quina és la naturalesa de l’associació, i va emfatitzar en que «l’activitat que duen a terme les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social té sempre l’objectiu de prestar el millor servei a la societat en el nostre àmbit d’activitat».

Els membres de la junta d’Egarsat van expressar una profunda preocupació pel gran desconeixement existent sobre la realitat de les mútues, tant per part del món empresarial i sindical, com de la societat en general. El president d’Egarsat, Ramon Alberich, va afirmar que, «l’important increment de les prestacions derivades de contingències per malaltia comuna està provocant un greu desequilibri actual que, si no es torna a encarrilar, podria conduir al consum de totes les reserves del sistema i a l’ofec economic generalitzat de la majoria de les mútues».

La Junta ha posat èmfasi en sol·licitar que, des de l’Associació, es treballi de manera intensa per donar a conèixer la funció de les Mútues per a la societat, sector que, amb la seva activitat, va generar el 2017 un estalvi total de 7.340 milions al sistema públic i va aportar 548.710.000 als Fons de la Seguretat Social procedents d’excedents de gestió

Comentaris
To Top