Ciutat

Un detectiu va enregistrar diverses trobades de l’Ajuntament amb treballadors d’SMATSA

Operaris d’SMATSA netegen la plaça del Treball
Operaris d’SMATSA netegen la plaça del Treball / LLUÍS FRANCO

SMATSA va contractar un detectiu privat de l’agència Marco & Co, successora de la la coneguda Método 3, per gravar l’àudio de quatre trobades de l’Ajuntament amb els treballadors de l’empresa o rodes de premsa per parlar de la neteja viària i recollida de residus de la ciutat. Es tracta d’una informació avançada per La Directa, en què s’explica que SMATSA va contractar el detectiu perquè li gravés i transcribís aquestes reunions amb l’objectiu d’aportar proves que es van incloure en la querella per prevarivació contra l’alcalde, dos regidors i cinc persones més.

El gerent d’SMATSA, Eugenio Díaz, reconeix que es van contractar aquests serveis per la primera roda de premsa en què l’Ajuntament va denunciar un sobrecost de 6,5 milions d’euros, el 18 de gener de l’any passat; també per la segona roda de premsa del gener d’aquest any, i dues assemblees informatives amb els treballadors de l’empresa obertes al públic, celebrades els dies 30 i 31 de gener de l’any passat al centre cívic de Can Rull i a la Sala polivalent del parc del Nord respectivament. Díaz defensa l’ús d’aquest detectiu perquè «evidencia totes les falsedats que s’han llançat contra nosaltres», i serveix com a material provatori per portar-lo davant el jutge. El gerent d’SMATSA argumenta que és l’única manera de fer-ho, perquè «no pots anar dient que ho has escoltat, per portar-ho al jutjat hauràs de recollir el so del que es va dir». Díaz remarca que es tracta d’un procediment legal i que els actes enregistrats eren públics. «L’única fórmula legal d’aquest món si com a part d’una querella vols dir que s’han fet unes acusacions que són falses, has de fer amb una subratlla Díaz.

Per part de l’Ajuntament de Sabadell, el portaveu del govern, Joan Berlanga, va mostrar aquest dimecres la seva «sorpresa i desaprovació» per l’ús d’aquesta metodologia, «no és la nostra manera de treballar», i la contraposa al que defensa el consistori, «la transparència».

El portaveu municipal reivindica que el govern seguirà amb el seu full de ruta, que passa perquè allà on hi hagi diners públics «hi hagi la màxima transparència» i que el servei de neteja funcioni i la ciutat estigui neta.

Comentaris
To Top