Ciutat

El CDR ocupa l’Ajuntament per estar-hi tot el cap de setmana

Diverses persones a les escales de l’Ajuntament
Diverses persones a les escales de l’Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Una vintena de membres del CDR de Sabadell van ocupar l’Ajuntament ahir a la tarda amb l’objectiu de passar-hi el cap de setmana. A les 18.30 h, una vintena de persones van entrar al consistori vestits amb roba antibacteriana, i alguns fins i tot portaven sacs de dormir i màrfegues. A aquella hora el CDR havia convocat una concentració a la plaça de Sant Roc, on s’hi van aplegar un centenar de persones, sota el lema #PrenemElPoder15J.

Una representació dels ocupants es va reunir en una sala del consistori amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’Intendent Major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, i el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, entre altres membres del govern local, que van comunicar als concentrats els riscos de quedar-se tot el cap de setmana a l’Ajuntament, segons fonts pròximes a la trobada. Aleshores, els membres del CDR van entregar un comunicat a l’alcalde, on reclamen que Sabadell dediqui una plaça «al Primer d’Octubre, en reconeixement a la mobilització ciutadana». El document també reclama «la retirada immediata dels símbols franquistes que encara embruten la nostra ciutat», i també reclamen «fermament» a l’Ajuntament que s’impliqui més en l’alliberament dels polítics i líders sobiranistes empresonats a Madrid i el retorn dels polítics a l’estranger.

Paral·lelament, el CDR reclama desobeir l’Estat i que en desconnecti, «obeint el mandat del Primer d’Octubre, iniciant la República i oposant-se fermament a l’autonomisme». En aquesta línia, els CDR proclamen que «sense desobediència no hi ha ruptura».

Activitats dinamitzadores

Al tancament d’aquesta edició, divendres a la nit, la intenció dels ocupants era quedar-se al consistori tot el cap de setmana. Això va provocar escenes curioses com veure motxilles de colònies amunt i avall per les escales de l’Ajuntament o plats precuinats pels passadissos.

Durant tot el cap de setmana preveuen fer diferents activitats per dinamitzar l’ocupació. Avui la jornada arrencarà amb una xocolatada a les 10 h, que seguirà ‘l’Urna CDR’ una hora més tard. A les 12 h hi haurà una xerrada d’En Peu de Pau i a les 13.30 h hi ha convocat un dinar de carmanyola a l’Ajuntament. A la tarda seguiran les activitats fins al vespre. Diumenge s’ha previst una xerrada sobre consum responsable i a les 13:30 h una paella popular per 5 euros. Després del dinar, a les cinc de la tarda es farà una xerrada sobre «sociocràcia» i està previst finalitzar les activitats i l’ocupació.

Aquesta acció dels CDR va ser coordinada a nivell català i al Vallès, on també es van ocupar els ajuntaments de Ripollet i Cerdanyola.

Comentaris
To Top