Ciutat

El Taulí es lleva treballant amb normalitat

Imatge general de l'entrada de l'Hospital Parc Taulí. Foto: ACN

El Parc Taulí de Sabadell recupera la normalitat després que ahir a la tarda es cremés l’estació transformadora d’energia, fet que va deixar l’hospital sense llum i, en gran part, aigua, durant sis hores. No hi ha hagut ferits i només “per precaució” es van derivar alguns pacients de la Unitat de Semicrítics a altres zones de l’hospital on hi havia llum. L’incident va afectar la zones d’Urgències i de l’edifici Taulí, mentre que la resta no es van veure afectades.

Incendi al generador elèctric del Taulí. Foto: Cedida.

Incendi al generador elèctric del Taulí. Foto: Cedida.

Els Bombers van rebre l’avís de l’incendi a les 16:44 h, i el van donar per extingit a les 20:05 h. Ahir a les 23:12 h el Taulí va anunciar que s’havia restablert el subministrament elèctric a l’hospital, un cop instal·lat el generador provisional que proveirà d’energia el centre fins que no s’arregli l’estació subministradora. Mentre va durar l’apagada, a Urgències i a l’edifici Taulí només funcionaven les llums d’emergència i algunes zones en concret. L’hospital no es va evacuar, però a quarts de vuit del vespre el centre va obligar a què només es quedés a les habitacions un acompanyant per pacient. Per facilitar els moviments per dintre l’hospital, Protecció Civil i l’Ajuntament de Sabadell van fer arribar al centre 300 llanternes.

Quatre dotacions dels Bombers, una unitat de la Policia Municipal i dues del SEM i dues persones d’Endesa van treballar durant tota la tarda i vespre en l’extinció de l’incendi primer i en el restabliment del servei després. Durant tota la tarda, a la planta baixa de l’hospital es va anar reunint constantment la direcció del centre amb Bombers i diversos representants de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde, Maties Serracant. Els usuaris es van poder informar de l’incident a través dels mateixos treballadors o bé a través d’un fil de Twitter actualitzat constantment.

Comentaris
To Top