Ciutat

Avisen: serà complicat saber les causes de l’incendi del Taulí

Incendi al generador elèctric del Taulí. Foto: Cedida.
Incendi a l'estació transformadora del Taulí. Foto: Cedida.

Què va provocar l’incendi de l’estació de transformació elèctrica del Taulí aquest diumenge? Com pot ser que un hospital es quedi pràcticament a les fosques durant sis hores? Són algunes preguntes que aquests dies s’hauran fet moltes persones i que, a hores d’ara, manquen de resposta oficial. Des de l’hospital asseguren que els tècnics de manteniment estan treballant per determinar les causes de l’incendi, que qualifiquen “d’accidental” i d’haver estat “el pitjor” que es podia produir a l’estació transformadora.

“Molt complicat que un hospital es quedi sense llum”

El director general de la federació catalana d’empreses instal·ladores FEGiCAT, Raúl Rodríguez, assegura que “és molt complicat que un hospital es quedi sense llum”. Rodríguez creu que ara toca revisar que el manteniment del generador elèctric s’hagi fet correctament. El responsable de la federació explica que un hospital compta amb tres tipus de subministraments, el manual, el duplicat i el complementari, que funciona completament a part i garanteix un 25% del total d’energia necessària.

En concret, l’incendi del Taulí es va produir a l’estació transformadora, en el nòdul que activa els dos generadors d’energia que s’activen en cas d’emergència. No es van cremar els generadors que donen llum a les àrees de Crítics i Quiròfans, on es va poder traslladar els pacients monitoritzats. Segons Rodríguez, l’afectació és de “característiques importants”, perquè el nòdul està protegit. Aquests dies els tècnics de manteniment de l’hospital estan treballant per esbrinar les causes, “si és que s’arriben a conèixer”, apunten fonts hospitalàries.

Dos generadors més potents

Aquesta matinada els operaris han substituït els dos generadors temporals per dos de més potents. Tot i que inicialment estava previst que es fes la substitució a les 12 de la nit, s’ha hagut de fer més tard perquè hi havia una operació d’emergència en marxa en una de les sales d’operacions. En principi aquests dos generadors són temporals hi donaran energia durant els següents 15 dies.

Comentaris
To Top