Ciutat

El futur del Museu del Gas, en joc

L’edifici del Museu, a la plaça del Gas de Sabadell
L’edifici del Museu, a la plaça del Gas de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

– Jaume Mas –

El Museu del Gas es replanteja el seu futur. Segons la Fundació Gas Natural Fenosa, han posat diverses opcions sobre la taula amb l’objectiu de trobar una manera que l’espai i tota la museografia del Museu del Gas aconsegueixi un major impacte i arribi al major nombre possible de persones. Tal com va avançar Nacio Sabadell i ha confirmat D.S., la Fundació es planteja quin ha de ser el futur vinculat a la ciutat de Sabadell, i per tant, la funció i ús que es farà de l’edifici de la plaça del Gas.

Des de la fundació asseguren que «la situació encara està molt verda» i que tot just encara estan posant les opcions sobre la taula per veure cap a on s’avança. Expliquen que encara no poden avançar aquestes opcions per no precipitar-se, però afegeixen que «la companyia està en converses amb diferents entitats per estudiar les opcions que permetrien perllongar els espais del Museu del Gas». L’objectiu és donar més visibilitat i una millor sortida a la museografia i a les 2.000 peces que reuneix el museu a la seva exposició fixa sobre la història de la firma Gas Natural i del món del gas en general.

Des de la fundació, però, asseguren que aquesta decisió no està vinculada de cap manera al trasllat de la seu social de Barcelona a Madrid que es va produïr el passat octubre, tal com també van fer altres empreses de Catalunya en relació amb el procés polític. Des de Gas Natural expliquen que no es plantegen abandonar el projecte i asseguren que en l’últim any el Museu del Gas va sumar més de 40.000 visitants i que va superar els 130.000 gràcies a les activitats iteinerants organitzades durant tot l’any. A més, segueixen treballant i el proper 27 de juny presentaran el pla estratègic de la fundació.

Fonts de la fundació asseguren que entre les opcions que s’estan discutint, encara no s’ha arribat a parlar sobre si la Fundació romandrà a Sabadell o es traslladarà a algun altre punt del territori per guanyar visibilitat. Tot i això, el Museu segueix amb el seu funcionament habitual i amb la seva programació que s’allarga fins passat l’estiu, de fet, en els últims anys s’ha convertit en un espai ideal per les activitats culturals que es programen a la seva terrassa a l’aire lliure. De fet, el Museu  col·laborarà dintre de la programació cultural d’estiu dins del programa ‘30 nits i més’. L’edifici del museu va ser inaugurat el 2011 i ocupa l’espai de l’edifici de Juli Batllevell construït el 1899 i que va ser restaurat entre el 2009 i el 2011. Ara caldrà estar atents per saber-ne el seu futur definitiu

Comentaris
To Top