Ciutat

Cauen els robatoris violents i creixen les estafes per internet

Cauen de la majoria de delictes a Sabadell. Entre juny de 2017 i maig de 2018 es va produir una caiguda d’un 1,8% de les infraccions penals i un 1,2% dels delictes contra el patrimoni. La davallada més considerable ha tingut lloc en els robatoris amb força (-19,8%) i en el conjunt de delictes contra les persones (-10,8%). Així ho ha avançat el conseller d’Interior, Miquel Buch, que s’ha reunit avui amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Ambdós polítics i els principals responsables policials i de bombers s’han reunit aproximadament més d’una hora i mitja en una posada al dia sobre la situació de la ciutat en matèria de seguretat. Després, just abans de fer una valoració de la trobada a la sala de plens, han exhibit sintonia i correcció.

En la trobada, han repassat les primeres conclusions de l’enquesta de Seguretat Pública de Sabadell. Serracant ha avançat dades sobre la percepció de la ciutadania i ha assegurat que un 90% dels sabadellencs fa una «bona valoració» de la seguretat a la ciutat i va esmentar que una majoria creu que experimentarà una millor en el futur. Per la seva banda, Buch es va encarregar d’atorgar detalls sobre els delictes.

Del grup d’accions penals contra el patrimoni, segons les dades que va facilitar el titular d’Interior, destaquen els furts -que representen un 36,2%- i també el 15,8% d’estafes, que han pujat substancialment, segons ha avançat Buch, per les estafes a través d’Internet, que han anat en augment.

La crema de contenidors

Malgrat les bones dades atorgades pel conseller, un dels punts en què Serracant ha mostrat la seva «preocupació» ha estat per la crema de contenidors, una de les incidències en què ha reconegut que s’han produït «repunts». Segons l’alcalde, aquesta és una problemàtica que no es pot circumscriure únicament a Sabadell i ha assegurat que s’han emprès mesures, com les identificacions, i ha assegurat que s’està estudiant el patró del delicte.

Per a intentar evitar que aquests episodis de vandalisme es repeteixin, Serracant va explicar que s’han impulsat mesures com la substitució dels contenidors tradicionals de plàstic per d’altres de metall.

Reunió Buch-Serracant

La d’avui ha estat la segona reunió del conseller Buch en una Junta de Seguretat Local, després de participar en la de Barcelona ciutat la setmana passada, un fet que segons Serracant no s’ha de passar per alt perquè atorga una especial importància a Sabadell.

L’acte ha comptat amb la presència, a banda de l’alcalde i el conseller, del regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau; dels regidors de PDECat Carles Rossinyol i Josep Bertran, i els caps de Mossos, Policia Local, Policia Nacional i Bombers.

Buch ha aprofitat la visita per a signar al llibre de visites de l’Ajuntament, en què ha tingut un record pel seu predecessor al capdavant de la Conselleria d’Interior, Joaquim Forn, que es troba empresonat al centre penitenciari d’Estremera des del passat 7 de novembre. “No podem normalitzar allò que no és normal. Si avui visito Sabadell és perquè no hi és el conseller Forn”, ha explicat Buch, que ha assegurat que ha estat un «honor» poder visitar la ciutat.

Comentaris
To Top