Ciutat

Els Testimonis de Jehovà celebren el seu congrès regional

Congrès dels Testimonis de Jehovà, l'abril del 2017 / LLUÍS FRANCO

Del 22 al 24 de juny, i del 29 de juny a l’1 de juliol, els Testimonis de Jehovà celebren el seu Congrès Regional, que enguany portarà per lema ‘¡Sea Valiente!’ i reunirà a la Sala de Congressos de Sant Quirze del Vallès a un miler de fidels de Sabadell i prop d’un miler més provinent de Sant Quirze, Senmenat, Castellar, Parets, Lliçà de Munt, Mollet i d’altres poblacions del Vallès.

Els Testimonis de Jehovà sumen uns vuit milions i mig de membres a tot el món i a Catalunya suposen la quarta confessió religiosa amb més presència per nombre de temples, després de catòlics, evangelistes i musulmans. Són uns 30.000 fidels, repartits en 256 centres de culte a tot el país. A Sabadell, els testimonis de Jehovà disposen de quatre Sales del Regne, els locals on les dotze congregacions de la ciutat celebren les seves reunions bíbliques.

Al Congrès Regional d'aquest mes s'espera que hi assisteixin unes 2.600 persones. Els participants escoltaran discursos, veuran conferències realitzades en altres comunitats del món, realitzaran cursos bíblics, tindran presentacions pràctiques i altres experiències. En un discurs públic obert a tothom que es farà diumenge, es parlarà del tema "La esperanza de la resurreción nos da valor". Les sessions començaran a les 9:20 del matí i s'allargaran fins les 12.15 per tenir temps per menjar; després, el congrès continuarà de les 13.35 a prop de les cinc de la tarda.

Publicitat

Bateig per immersió dels Testimonis de Jehovà, a Sabadell, el passat 2017 / LLUÍS FRANCO

Un dels moments més importants dels dos caps de setmana seran els batejos, que es celebraran els dissabtes poc abans de les dotze del migdia. Els Testimonis de Jehovà, un cop una persona ha avançat prou en el coneixement de la Bíblia i s'ha proposat servir a Déu, es bategen fent una immersió total a l'aigua. Aquesta cerimònisa simbolitza la dedicació completa a Déi dels nous testimonis, que han estudiat i acceptat voluntàriament les ensenyances que recull la Bíblia.

Els Testimonis de Jehovà són una organització religiosa cristiana internacional fundada als Estats Units. El conjunt de les seves creences es basen en la seva interpretació particular de la Bíblia, que consideren la font exclusiva de referència en afers doctrinals. Adoren un únic Déu, Jehovà, i s'identifiquen com a seguidors de Jesucrist, a qui reconeixen com el seu fill. Consideren que el món es troba en els seus "darrers dies" i que la segona vinguda del Crist és imminent. No creuen en la trinitat, advoquen per la neutralitat política i nacional, i són contraris a les transfusions de sang.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top