Ciutat

Més de 500 nens aprendran a nedar amb el programa ‘Els primers a l’aigua’

Nens nedant
Nens cursant un taller de natació

Un total de 524 alumnes de 1r de Primària de 19 escoles públiques de Sabadell participaran, a partir del mes d’octubre, en la primera fase del nou programa municipal de formació en natació utilitària ‘Els primers a l’aigua’, que els permetrà aprendre a nedar.

L’activitat formativa tindrà lloc en horari lectiu de manera gratuïta i s’implantarà de manera progressiva. Per això, un cop finalitzada aquesta primera fase es farà una valoració per veure les possibilitats d’ampliar el programa, segons explica el consistori.

L’activitat es plantejarà amb una sessió setmanal durant tot els curs escolar amb un total de 30 sessions per curs que es distribuiran en 3 blocs de 10 sessions progressives. Les activitats tindran una ràtio d’un monitor per a cada 10 alumnes. Les piscines on es portarà a terme l’activitat són el Club Natació Sabadell (Montcada i Can Llong), les Piscines Municipals Joan Serra, el Cercle Sabadellès 1856 i El Club de Tennis Sabadell.

Entre els objectius que persegueix el programa destaca «la millora de l’autonomia en el medi aquàtic, desenvolupar activitats motrius bàsiques i l’adquisició d’hàbits saludables», assegura l’Ajuntament de Sabadell.

Tal com explica la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, «la voluntat és posar en marxa una nova iniciativa municipal per fomentar que els infants es familiaritzin amb l’aigua i volem fer-ho de manera que sigui un programa universal que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tots els infants per adquirir la tècnica bàsica a l’aigua en una ciutat on la natació és un dels esports amb més promoció». En aquest s

Per la seva banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, assegura que «el programa garanteix que tots els nens i nenes aprenguin a nedar sense dependre de si els pares i mares poden pagar-li o no un curset».

Publicitat
Comentaris
To Top