Ciutat

Marta Morell: “Proposaré que ens presentem a les municipals com a En Comú Podem”

Morell, aquest divendres al Racó del Campanar
Morell, aquest divendres al Racó del Campanar / LLUÍS FRANCO

La veïna de la Concòrdia, Marta Morell, ha guanyat les eleccions a la Secretaria General de Podem Sabadell, amb 150 vots. Ramon Vidal ha quedat segon amb 92 vots, Jorge Nuez tercer amb 3 suports i hi ha hagut 6 vots en blanc.

D’altra banda, s’ha renovat el Consell Ciutadà Municipal, l’òrgan de direcció on sí que hi serà -ha resultat escollit entre altres-, Ramon Vidal. Podem ha celebrat primàries a 18 municipis de Catalunya on, en total hi han participat unes 2.000 persones, 251 a Sabadell.

Com entoma el repte?

Estem satisfets, perquè ens vam presentar amb un projecte amb què volíem guanyar i per la participació dels inscrits i inscrites. Ara tenim l’enorme responsabilitat de liderar una nova etapa a Podem Sabadell, un nou projecte. Ha quedat en evidència que Podem Sabadell necessitava un canvi en la seva direcció política.

Hi haurà treball conjunt entre candidatures a les primàries?

És clar, no parlarem de guanyadors, ni de vençuts. Per mi les llistes electorals ja s’han acabat. Els candidats ja han estat escollits i ara la nova direcció té la responsabilitat de desplegar el projecte polític i organitzatiu que ha estat guanyador en aquestes eleccions internes. Aquest nou òrgan de direcció està format per 19 persones: deu de Sentim Sabadell -la meva candidatura-, quatre de la de Ramon [Vidal, el seu oponent a les primàries], i quatre que venen dels cercles.

Com resumiria els grans eixos del seu programa per Podem Sabadell?

Hem de fer de Podem un partir feminista i feminitzat, un espai per a les dones. Cal, també, que el partit tingui visibilitat a la ciutat; hem d’estar al costat dels veïns i les veïnes, a les lluites que hi hagi als diversos punts de la ciutat.

No vam néixer per liderar, sinó per estar al costat del ciutadà: calen cercles als barris, cal descentralitzar el partit i obrir espais de dinamització i de debat polític. Ens hem de presentar a les municipals, a més, amb les forces germanes del canvi.

Hi ha converses a nivell intern per muntar Catalunya en Comú a Sabadell?

Bé, Catalunya en Comú està formada per ICV, Barcelona en Comú i EUiA, i sí, ens hem d’unir a les forces germanes del canvi. En aquest sentit, proposaré que el nom En Comú Podem -amb què ja es van guanyar eleccions a Catalunya al 2015/16sigui la marca amb la qual ens presentem a les eleccions municipals. A més, cal sumar la possibilitat que al 2019 hi hagi eleccions estatals, a les quals probablement En Comú Podem es presentarà.

Ja saben quin serà el candidat o la candidata?

Encara no parlem de llistes, no parlem de persones per encapçalar. Estem en un punt del procés massa prematur.

Com valora aquests tres anys d’Unitat pel Canvi al govern?

Pensem que el nou govern va ser un pas endavant per trencar amb el bustisme. Per tant, al 2015 vam aconseguir un cert canvi, sí, però cal fer un pas endavant. Cal obtenir una candidatura per tal d’optar a l’alcaldia el 2019.

Com valora la representació que han tingut els membres de Podem aquests tres anys a l’Ajuntament?

Hi ha certs temes en què no entrarem en discussió; som la candidatura de la conciliació. No mirarem al passat perquè no volem caure en les mateixes errades que vam cometre al 2015.

Per acabar, com veu la ciutat ara mateix?

ERC i la Crida han liderat aquest govern, i Unitat pel Canvi no ha tingut un paper tan decisiu. Considerem que necessitem un projecte per millorar molt la nostra ciutat. El tema de les municipalitzacions i remunicipalització han de ser importants i ho recolzem. Cal incidir-hi bastant. S’han fet passes però cal anar més enllà, per això necessitem una gran candidatura. Pel tema de neteja viària creiem que està bé que municipalitzi aquest servei.

Comentaris
To Top