Ciutat

La CUP reclama municipalitzar el servei de neteja i recollida de residus

Un equip de neteja d'SMATSA / LLUÍS FRANCO
Un dels vehicles de neteja, a la Plaça Vallès / LLUÍS FRANCO

“Davant l’incompliment reiterat dels serveis i el frau econòmic vers la nostra ciutat, exigim la cancel·lació del servei amb SMATSA”, exigeix la CUP en un comunicat que van fer públic ahir. La CUP de Sabadell aposta per municipalitzar el servei de neteja i recollida de residus de Sabadell, ara en mans d’SMATSA, que té la concessió fins al 2027. Els anticapitalistes asseguren que és la millor solució al conflicte obert entre l’Ajuntament i la concessionària, a qui acusa de dir “mentides i amenaces”. Tot plegat es remunta, especialment, a la setmana passada, quan SMATSA va anunciar 17 acomiadaments i 4.000 serveis anuals menys com a resposta al que va assegurar era una retallada de pressupost per la porta del darrere d’1,2 milions d’euros.

Des de la CUP reclamen al govern local “la recuperació del servei públic de recollida d’escombraries” perquè consideren, en un comunicat, que és “l’única manera de garantir el servei i els llocs de treball”. Després de veure la roda de premsa del gerent d’SMATSA, Eugenio Díaz, dilluns passat, des de la CUP consideren que la companyia ha “traspassat tots els límits imaginables amb les seves mentides i amenaces constants vers els treballadors i el govern de Sabadell”. En aquest sentit, el portaveu de la CUP a Sabadell, Arnau Rojas, apunta que amb la querella per prevaricació que va presentar SMATSA contra l’alcalde, tres regidors i quatre tècnics, “l’empresa ha deixat molt clar que no té la intenció de complir amb les seves obligacions”. Rojas manté que “fa mesos” que l’empresa va posar en marxa una campanya per mantenir “les seves prebendes i privilegis” gràcies a un contracte “fraudulent” obtingut en l’època de Manuel Bustos (PSC) a l’alcaldia de Sabadell, que ara està investigat en una de les peces del Cas Mercuri.

La CUP se suma a la llista de partits que reclamen a l’Ajuntament prendre mesures contra SMATSA, com ho han fet la Crida o l’Entesa, que reclamen la “intervenció” del servei.

Comentaris
To Top