Ciutat

Fluidra tancarà la fusió amb Zodiac els propers dies

Fluidra Zodiac fusio
Roda de premsa a la seu de Fluidra / CEDIDA

La fusió entre la multinacional sabadellenca del sector piscines Fluidra i el seu competidor nord-americà Zodiac ja és imminent. Aquesta unió entre dues de les principals empreses del ram es va anunciar al novembre de l’any passat i es tancarà als propers dies, segons ha confirmat avui en roda de premsa el president executiu de Fluidra, Eloi Planes.

Planes ha explicat que només falta que l’autoritat europea antimonopoli doni el seu vistiplau -una aprovació que esperen rebre en poques hores- i que la Comissió Nacional del Mercat de Valors confirmi que l’accionista majoritari de Zodiac -Rhône Group- no tenen la obligació d’emetre una OPA. La companyia resultant d’aquesta fusió mantindrà el nom de Fluidra, continuarà amb la seu mundial a Sabadell i seguirà cotitzant a la Borsa Espanyola. “Si fem una bona execució -ha afegit Planes- tindrem l’oportunitat de ser a l’Ibex 35, però aquest no serà el nostre objectiu, sinó el resultat de la feina ben feta”.

Una conseqüència d’aquesta operació de fusió és que la nova Fluidra no emetrà dividends aquest any per als seus accionistes. Tot i així, Planes ha remarcat la seva intenció de tornar a retribuir-los “el més aviat possible”. La intenció -va dir- és fer-ho a 2019, però va avisar que dependrà de la reducció de l’apalancament de la companyia: la operació amb Zodiac ha disparat el deute fins a 3,6 vegades el seu benefici brut d’explotació (Ebitda)

Comentaris
To Top