CASTELLAR

Arxiven la causa contra dos joves pels disturbis durant la Festa Major del 2003

Cassolada massiva contra el feixisme del setembre de 2003.
Cassolada massiva contra el feixisme del setembre de 2003. / L’ACTUAL

– Josep Blanch Codó –

Els dos veïns de Castellar del Vallès que havien d’anar a judici aquesta setmana per uns aldarulls durant la Festa Major de 2003 finalment han estat absolts. El jutge ha decretat l’arxivament de la causa donat que els fets havien prescrit després de 15 anys. Segons l’advocat defensor dels dos acusats, “el pas d’aquests 15 anys desvirtua els fets i la justícia” i ha apuntat que era “previsible” que el jutge acabés adoptant aquesta decisió.

Els fets es remunten al setembre de 2003, quan un grup feixista va irrompre en les actuacions musicals amb gasos lacrimògens i el llançament de pedres intentant boicotejar els actes de la Festa Major. La situació va derivar en actituds violentes als carrers i un desplegament policial que va acabar amb càrregues contra la multitud. Aquells dies l’Ajuntament de Castellar va assenyalar directament a aquests grups “d’estètica skin i ideologia neonazi” com a responsables de les actituds violentes.

En el ple ordinari del mes de juny, el grup municipal de Decidim Castellar va presentar una moció en suport als dos joves encausats afirmant que van ser víctimes de les agressions feixistes i criticant l’arbitrarietat de les detencions. El text, que es va aprovar per unanimitat, denunciava l’actuació de la Guàrdia Civil durant tota la Festa Major i mostrava el compromís de l’Ajuntament a continuar oferint el suport i recursos als dos joves encausats.

La tensa situació va provocar que el grup Brams declinés actuar i el concert es va acabar suspenent.

Comentaris
To Top