Ciutat

El “saballut” Martí Rovira cridat a declarar als jutjats de Sabadell

El casteller Martí Rovira va ser identificat per la Policia Municipal en un acte reivindicatiu

Martí Rovira durant una explicació sobre els Castellers de Sabadell

Martí Rovira, històric dels castellers de Sabadell i ex cap de colla, ha estat cridat a declarar davant dels jutjats de Sabadell el proper dijous 5 de juliol a les 10.30 per desobediència i resistència a l’autoritat. La notificació l’ha rebut a través de la seu judicial després que la policia municipal de Sabadell l’identifiqués mentre estava fent accions reivindicatives en els carrers de la ciutat.

La notificació ha sorprès al mateix Martí Rovira i el seu entorn, ja que la mateixa policia municipal que va procedir a la seva identificació el dia dels fets, el passat 26 de juny, va declarar que no reclamaven res i que en cap cas Martí Rovira va adoptar una posició violenta o despectiva cap a ells, i que per tant no es va produir cap acció de desobediència ni de resistència. Malgrat aquesta declaració de la policia local, el jutge d’instrucció ha decidit cridar a Martí Rovira a declarar, per la qual cosa els Castellers de Sabadell han emès un manifest en suport i solidaritat al seu company.

En el manifest, els Castellers de Sabadell, reivindiquen els drets de Martí Rovira i demanen el respecte a la llibertat d’expressió. També diuen que “queda palès, per la mateixa policia municipal, que en cap cas va haver-hi ni resistència, ni desobediència envers l’autoritat i per tant no hi ha motiu per tal de mantenir aquesta causa contra Martí Rovira”. Per últim, els Castellers de Sabadell, recorden que com entitat sempre s’han manifestat a favor de les llibertats ciutadanes i col·lectives i s’han implicat en la realitat de la ciutat i del país, ja que -afegeixen- creuen fermament en què l’esperit crític faci de la ciutat un lloc solidari i democràtic.

Comentaris
To Top