Ciutat

L’Ajuntament mediarà entre L’Obrera i Cajamar

L’Ajuntament convoca una reunió a tres bandes el proper 10 de juliol

El dia de l'ocupació de L'Obrera / LLUÍS FRANCO

L’ajuntament de Sabadell ha anunciat que té la voluntat d’obrir un espai de negociació que permeti gestionar els interessos que han entrat en conflicte entre el centre social L’Obrera i l’entitat bancària Cajamar. La reunió de les tres parts se celebrarà el pròxim 10 de juliol al matí.

L’immoble, que està situat, a l’avinguda de Barberà, número 142. Des del 2015 està ocupat per L’Obrera. La propietària, Cajamar, ha obert un procés judicial de desallotjament per recuperar l’immoble.

Davant d’aquesta situació, el consistori ha assenyalat que intentarà gestionar la intermediació entre les dues parts amb l’objectiu d’arribar a un acord. La regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, ha assenyalat que “es tracta de buscar un espai de diàleg que permeti trobar possibles fórmules d’entesa”.

Una “oportunitat”

Des de L’Obrera es valora molt positivament la mediació per part de l’Ajuntament. “És una oportunitat“, ha explicat el portaveu de L’Obrera, Alan Contreras. En aquest sentit, ha assenyalat que espera que la intervenció del consistori serveixi per poder obtenir una resposta de Cajamar a les proposten que li van fer fa sis mesos. En primer lloc, van demanar que retirin la demanda contra les 17 persones que es van auto-inculpar el març per la via civil per tal defensar l’espai. Es preveu que el proper mes de setembre comenci el judici contra aquestes persones. També demanen la cessió de l’immoble per un temps de 50 anys.

Comentaris
To Top