Ciutat

Cap pèrit es presenta a revisar la instal·lació del bloc de Ca n’Oriac

Bloc princep de viana electrocutat ca n'oriac

Els fills de la víctima demanen una resposta a la mort del seu pare

Bloc afectat per una anomalia elèctrica, al carrer Príncep de Viana / ÓSCAR ESPINOSA

Les obres de rehabilitació del bloc desallotjat podrien començar properament, segons expliquen els veïns a DS, un cop s’aprovin els pressupostos per reformar la instal·lació elèctrica de cada pis. Una de les inquilines, la Maria Dolores, comenta que va passar tota la tarda d’ahir esperant que els tècnics vinguessin ja que, segons se’ls hi havia informat, hi anirien durant la tarda d’ahir. Un altre veí, el Hicham Bibiche, també va passar el matí a l’edifici i assegura que ningú no es va personar.

Mentre els veïns no puguin tornar a casa, l’Ajuntament ha posat a disposició de les famílies que es troben allotjades a pensions pisos municipals d’emergència social. “Tot just s’ha acabat d’amoblar els pisos i a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent, les cinc families que estan a pensions podran traslladar-s’hi”, explica Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social.

El principal requisit per optar a la subvenció que ofereix la Generalitat per poder fer front a la derrama que han d’assumir els propietaris és que es presenti la sol·licitud abans d’iniciar les obres. Els propietaris van tenir una reunió el dimarts passat amb tècnics de l’Ajuntament on se’ls hi oferia assessorament tècnic.

6.000 euros és la derrama que suposa la nova instal·lació elèctrica comunitària, que ja està aprovada. Ara caldrà esperar a aprovar una individual per la reforma de la instal·lació de cada pis i rebre un certificat conforme es garanteixen les condicions de seguretat necessàries de cada pis. A partir d’aquí, Endesa podrà retornar el subministrament elèctric.

“Volem una resposta per la mort del meu pare”

Els dos fills de l’Antonio Giménez es mostren descontents amb la manca d’informació que estan rebent i lamenten que la investigació no els hi està donant respostes. “Em sap greu perquè els veïns necessiten un sostre on viure, i els meus avis també hi viuen allà, però abans de rehabilitar els pisos volem una resposta”, demana l’Antonio, el fill gran.

Els fills consideren que la rehabilitació destruiria el focus del problema i es quedarien sense conèixer el veritable problema. Volen que la mort del seu pare serveixi per què “això no torni a passar” i es puguin “salvar altres vides”.

Comentaris
To Top