Ciutat

VIMUSA lliura els primers pisos de masoveria urbana

Un dels llogaters obrin la porta de la seva nova casa/FOTO LLUÍS FRANCO

Aquest matí, Habitatges Municipals Sabadell, VIMUSA, ha lliurat les claus dels tres primers habitatges anomenats de “masoveria urbana”. Es tracta de tres pisos de propietat municipal cedits a VIMUSA a través del Fons d’Habitatge Social.

Els pisos estant situats a Torre-romeu i responen a un nou model de tinença, que proposa un lloguer tradicional, però amb algunes particularitats, ja que l’habitatge se cedeix a una altra persona, a canvi que n’assumeixi les obres de rehabilitació, manteniment, a canvi d’estalviar-se el pagament del lloguer. D’aquesta manera és dona ús a immobles que no compleixen les condicions mínimes d’habitabilitat.

D’aquí que, la fórmula, prengui el nom de masoveria urbana. En el cas d’aquests tres habitatges situats a Torre-romeu, les obres de rehabilitació costaran un màxim de 6.000 euros per pis. VIMUSA ha realitzat un procés d’adjudicació a través d’un seguit de requeriments, que els candidats, han hagut de complir: ser majors d’edat o emancipats, tenir necessitat de l’habitatge no tenir-ne cap altra en propietat.

També hi han hagut d’acreditar que la suma dels ingressos nets de la unitat de convivència, fos un mínim de 1.200 euros nets mensuals.

Comentaris
To Top