Ciutat

L’esplai La Baldufa no pot fer front a les despeses per falta de subvenció

Els nens i nenes del casal La Baldufa juguen amb els monitors

El Grup d’Esplai La Baldufa – Can Puiggener no podrà portar els nens i nenes de campament, perquè no ha rebut la subvenció que hauria d’haver rebut fa dos mesos. Aquesta ajuda li hauria de permetre fer front als avançaments i les nòmines dels quinze monitors que hi treballen, segons ha explicat el coordinador d’aquest esplai, Pau Prat.

La subvenció és el resultat de ser un dels guanyadors del procés participatiu Construint ciutat 2018 amb el projecte Lleure artístic per a tothom, que té com a objectiu la transformació i cohesió del barri a través de l’oferta pública i la formació artística. Segons Pau Prat, “no volem que això sigui una queixa”. Aquest retard, no obstant, ha provocat que la Baldufa no pugui complir amb els pagaments previstos i, diu Prat, “els campaments estan en perill”, a més del sou dels monitors. 

En total l’Esplai Baldufa, necessitaria 17.000 euros i de forma més immediata 4.000 euros per cobrir els campaments d’estiu. L’esplai ha posat en marxa una campanya de col·laboració en concepte de préstec i l’ha dirigit a familiars, amics, altres esplais amb qui mantenen bones relacions i també “a títol personal els hi hem enviat  a alguns tècnics de l’ajuntament que ens coneixen”, afegeix Pau Prat. El préstec és a retornar abans de l’abril de l’any vinent, i sense interessos. Des que van posar en marxa la campanya, han recollit 2.500 euros.

De la seva banda, des de l’Ajuntament de Sabadell, la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, a qui ha consultat aquest diari, ha comentat que les subvencions van tard per  un tema administratiu, i que en el cas de l’Esplai La Baldufa, “cobraran més tard”. No ha especificat, però, cap data concreta.

Comentaris
To Top