Vallès

Investigadors de la UAB aconsegueixen curar la diabetis 2 i l’obesitat en ratolins

Una de les investigadores de la UAB sosté un ratolí / ACN

La diabetis i l’obesitat són dues de les malalties que més s’estan expandint pel món i, per tant, lluitar contra elles és una preocupació important en els equips d’investigació. Ara, un grup de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dirigit per Fàtima Bosch ha aconseguit curar aquestes dues patologies mitjançant teràpia gènica.

Aquesta -segons han explicat a TV3– consisteix a introduir en l’organisme gens que realitzin certes funcions, o que indueixin la síntesi de determinades substàncies. En aquest cas, s’introdueix a l’organisme una proteïna segregada de manera natural per diversos òrgans que regula un correcte funcionament a nivell energètic. Ja havia demostrat la seva eficàcia en humans, però administrada de forma convencional té una vida mitjana molt curta i pot generar reaccions del sistema immunitari.

Els autors d’aquesta recerca -publicada aquest dilluns a la revista “EMBO Molecular Medicine”– han aconseguit que, amb una sola injecció per introduir el gen, els ratolins produeixin de forma continuada el FGF21. Amb aquesta proteïna, els ratolins redueixen tant el seu pes com la resistència a la insulina, que provoca el desenvolupament de la diabetis de tipus 2. Durant l’any i mig en què s’ha fet seguiment dels animals, els ratolins han disminuït de pes i han reduït l’acumulació de greix i la inflamació en el teixit adipós, és a dir, el greix corporal.

Comentaris
To Top