Ciutat

Reconeixement als onze alumnes de Sabadell amb millors notes de selectivitat

Els alumnes amb millors qualificacions de Batxillerat / ÓSCAR ESPINOSA

Els estudiants sabadellencs amb les millors notes d’accés a la universitat van tenir ahir el seu reconeixement per part de l’Ajuntament. En un acte presidit per l’alcalde, Maties Serracant, i el regidor d’Educació, Joan Berlanga, es va felicitar als alumnes per la seva gran dedicació per afrontar els examens. Components com “la cultura de l’esforç”, el “talent” i “la construcció d’un futur” van ser, juntament amb els futurs universitaris, els protagonistes de la sessió.

Els onze alumnes, deu del batxillerat espanyol i un estudiant de Batxibac (el Baccalauréat francès), tenen una nota mitjana superior al 9 i han rebut un premi econòmic i un diploma acreditatiu que reconeix el seu esforç.

El paper de les famílies

Serracant i Berlanga també van fer un reconeixement al paper de les famílies, essencials en l’acompanyament dels joves durant el seu aprenentatge. Els membres del govern local van recordar que els familiars “són un punt molt important per assolir els reptes dels estudiants” ja que que constitueixen un suport molt important per assolir l’èxit personal i acadèmic dels i les joves. Familiars i professorat també van estar presents en la recepció dels alumnes al saló de plens de l’Ajuntament.

Els alumnes han escollit carreres ben diverses. Dret, Medicina, Matemàtiques i Física, Física quàntica, Bioquímica i són alguns dels camins que emprendran aquests joves. De fet, l’alumna sabadellenca amb una major nota ha estat Begoña Delgado, amb una mitja de 9,68, i vol estudiar Dret a ESADE. Les següents millors notes han estat la del Pol Jané Comagran amb un 9,58, que estudiarà medicina i la Maria Marroco, que té un 9,57 de mitjana i estudiarà Matemàtiques i Física.

La María Galindo, una de les estudiants que ha tingut una mitjana de 9,24, va explicar que no s’esperava que el segon de Batxillerat fos tan dur i que va passar a estudiar una mitjana de 7 hores seguides per examen. L’Andreu Soley, que estudiarà Enginyeria Física, considera que “no ha estat extremadament dur a excepció de l’últim tram de batxillerat”, però que els resultats han estat “gratificants”.

Les condicions

Per aquest reconeixement s’ha tingut en compte tant la nota de les proves d’accés a la universitat que es van fer aquest mes de juny com la nota mitjana de l’expedient acadèmic del Batxillerat de cada alumns, ja que l’objectiu del reconeixement és destacar l’esforç continuat que representa tenir un bon expedient acadèmic i treure uns bons resultats als exàmens de la Selectivitat.

Comentaris
To Top