Ciutat

Lourdes Ciuró: “l’Artèxtil ha de convertir-se en un espai públic d’investigació”

Lourdes Ciuró parla amb dos membres del seu equip davant l'Artèxtil / ÓSCAR ESPINOSA

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, proposa que la fàbrica de l’Artèxtil -que aquesta setmana ha estat notícia perquè hi ha sobre la taula projectes de futur per la zona, juntament amb les piscines de Cal Garcia– es converteixi en un espai dedicat al coneixement i la recerca. “Tindria molt sentit que l’Ajuntament aprofités el quadrat màgic de la zona -amb l’ESDI, l’escola universitària de la UAB i el Parc Taulí com a vèrtexs- per començar un model semblant al 22@ de Barcelona”, ha explicat Ciuró.

Per fer això, seria necessari que el govern recuperés el terç de la fàbrica que encara és de titularitat privada. “Els donariem suport si s’animessin a recuperar aquest espai en benefici de la ciutat”, ha assegurat Ciuró, i ha apuntat que, malgrat que “entre tots” s’ha deixat perdre una fàbrica amb molt valor arquitectònic, encara hi ha temps per recuperar l’edifici.

Les piscines, amb el barri

Pel que fa a les piscines de Cal Garcia, Ciuró demana a l’Ajuntament que desenvolupi el projecte sobre les propostes dels veïns, per tal que sigui una actuació rigorosa i oberta a la ciutat, però també escoltant el barri. “Val la pena que els veïns es puguin sentir el projecte seu”, ha insistit Ciuró, preocupada per no trencar “el relat” de que el barri de Sant Oleguer sempre ha estat de la gent que hi viu.

Comentaris
To Top