Ciutat

La Generalitat restitueix el sabadellenc Manuel Manonelles com a delegat del Govern a Suïssa

El delegat del Govern a Suïssa, Manuel Manonelles / CEDIDA

La Generalitat ha restituït aquest dimarts Manuel Manonelles com a delegat del Govern a Suïssa i Sergi Marcén com a delegat al Regne Unit i Irlanda. Manonelles i Marcén havien estat destituïts dels seus càrrecs en aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. El Govern també ha nomenat avui Ricard Font president de Ferrocarrils de Catalunya i Isidre Gavín secretari d’Infraestructures i Mobilitat.

Manuel Manonelles (Sabadell, 1975) és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té el Màster Europeu en Drets Humans i Democratització per l’European Inter-University Centre for Human Rights amb seu a Venècia (Itàlia). Des del 2013 és professor associat del Grau de Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull. El juny del 2014 va ser nomenat director general d’Afers Multilaterals i Europeus de la Generalitat, càrrec adscrit a la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea.

En aquest marc, Manonelles va ser el responsable de desenvolupar la primera política multilateral catalana, tot reforçant la presència de Catalunya en cimeres d’àmbit global com la COP21 (París 2015) o Habitat III (Quito 2016). També va participar en el disseny i execució del desplegament de l’acció exterior del Govern fins a l’abril del 2017, quan va ser nomenat representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, Estrasburg, París i Viena, tot assumint també les relacions bilaterals amb Suïssa.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top