Ciutat

El Dia de la Justícia Gratuita 2018 deixa bones vibracions

Una consulta al Col·legi d'Advocats durant el Dia de la Justícia Gratuita / LLUÍS FRANCO

Per a la presidenta de la Comissió del Torn d’Ofici del Col·legi d’Advocats sabadellenc, Eulàlia Barros, “la feina dels advocats d’ofici és necessària per tal que tothom tingui accès a la justícia en igualtat de condicions”. Avui es celebra el Dia de la Justícia Gratuita per vuité any consecutiu, i en aquesta jornada Barros vol destacar el treball dels lletrats que atenen a les persones sense recursos i que ofereixen “un servei equivalent al dels més rics”.

En una entrevista a Ràdio Sabadell, Barros ha posat sobre la taula diverses xifres: segons l’advocada, una de cada quatre persones que sol·liciten un advocat d’ofici queda fora de servei, sigui per què ho fan però després recorren al seu lletrat de confiança o perquè superen el llindar màxim d’ingressos per poder sol·licitar un advocat d’ofici, que actualment és de mil euros.

Normalitat a les consultes gratuites

Durant aquest matí, el Col·legi ha habilitat tres punts -els jutjats de Sabadell i Cerdanyola del Vallès, i la seu de la institució, al carrer Laci- on oferien consultes jurídiques gratuites. “Estem contents, s’ha mantingut el flux constant i la tònica positiva d’altres anys”, apunta Barros. A les persones que no han pogut ser ateses aquest matí, a més, se les ha donat cita per demà o per dilluns.

El dia finalitzarà amb la lectura d’un manifest, a les 18:00h, on Barros abogarà per una justícia gratuita i de qualitat que vingui acompanyada per una retribució econòmica digna. Després, pronunciarà una conferència sobre “Justícia, informàtica i noves tecnologies” l’ex degà del Col·legi d’Advocats de Cartagena José Muelas Cerezuela.

Comentaris
To Top