Ciutat

El Taulí no tindrà restriccions en els horaris de visita a l’UCI

Els hospitals catalans -com el Taulí- eliminen restriccions en les visites a la Unitat de Cures Intensives

Els hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS), on s’inclou l’Hospital Taulí, han acordat impulsar una normativa pròpia que permeti que els familiars dels pacients ingressats a l’UCI hi puguin accedir en tot moment. Es tracta d’una mesura que des dels anys 90 ja s’aplica als Estats Units però que a Catalunya va començar primer amb les unitats de crítics de nounats i pediàtriques i des de l’any passat a les unitats d’adults de l’ICS.

Segons el coordinador del Programa d’expertesa assistencial de l’ICS (PADEICS) de medicina intensiva i cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Rafael Máñez, “hi ha una evidència que si la persona ingressada a la UCI es manté desperta més temps la seva recuperació és més ràpida”. En aquesta línia, si està conscient, també s’ha demostrat que ajuda molt en la recuperació tenir una persona de referència al costat. Actualment, l’ICS gestiona el 70% dels llits crítics disponibles a tot Catalunya.

Durant els darrers anys, els malalts han escurçat el temps d’estada a la UCI i per tant, segons Salut, han d’estar actius. “Els professionals busquem un equilibri. Quan tens un malalt en estat greu, fins i tot quan requereix un suport tècnic important, pot estar relativament despert i tenir un familiar amb ell”, explica Máñez. Està demostrat que l’acompanyament té un benefici terapèutic positiu que influeix en la recuperació.

Per això, l’ICS ha decidit eliminar els horaris definits per a les persones més properes al pacient, tot i que s’individualitza en cada cas i es mantenen les franges per a les visites puntuals.

Comentaris
To Top