Ciutat

Aigües Sabadell prova l’ús d’exoesquelets

Operaris de Cassa amb un exoesquelet / cedida

La companyia Aigües Sabadell ha començat a provar l’ús d’exoesquelets, uns mecanismes de darrera generació que s’adapten al cos i que faciliten algunes tasques operatives. Es tracta d’un projecte pioner a nivell estatal, que s’emmarca en la millora de la seguretat i salut dels treballadors i treballadores.

L’objectiu d’aquesta prova pilot és validar si aquesta nova tecnologia millora el benestar dels treballadors i minimitza els riscos associats als trastorns múscul-esquelètics: manipulació de càrregues, moviments repetitius i postures forçades. En concret, les proves s’han realitzat amb dos models d’exoesquelets: el Laevo, per a l’esquena, i el Noonee, per a les extremitats inferiors. Els dos equips redueixen l’impacte muscular.

Després del test, l’equip d’Aigües Sabadell recollirà l’opinió qualitativa de les persones que l’han provat per si, en un futur, es decideix incorporar aquesta innovació com a nova eina de treball. També s’analitzaran els resultats quantitatius dels estudis biomecànics que es realitzaran a nivell estatal, amb la participació d’altres equips.

Comentaris
To Top