Ciutat

Berlanga encara no es postula per les primàries

Sobre encapçalar una candidatura de Catalunya en Comú, demana temps

Berlanga, entrevistat pel D.S. / VICTÒRIA ROVIRA

A les properes eleccions municipals els comuns hi participaran com a Catalunya en Comú, un nou partit integrat per ICV, EUiA, Podem i altres a títol personal. Joan Berlanga se sent “compromès amb la ciutat i amb ganes de seguir treballant des del govern”, però a hores d’ara encara no es postula per liderar el partit a Sabadell de cara a les properes municipals.  

Sobre encapçalar una possible candidatura, Berlanga demana temps; “encara hem de tenir espais col·lectius per reflexionar com fer la millor candidatura i continuar transformant la ciutat”, explica. Segons ell, és molt important i destacable que el nou partit comença de zero. “És totalment nou” assegura. Ho explica perquè creu que “hi ha una part important de l’esquerra que necessita reinventar-se. Sempre hi ha d’haver un component d’il·lusió, i en aquest sentit, recomençar, reiniciar, és un element a favor”.

Un dels aspectes que han caracteritzat els comuns en els últims anys han estat els diferents noms que han tingut a cada un dels comicis. Berlanga reconeix que “potser una part de la ciutadania s’ha marejat”, però creu que el què ha passat ha estat un procés de “transició a l’esquerra” i espera que a partir d’ara es consolidi la marca.

Un partit nou

A Sabadell, Catalunya en Comú només ha celebrat una assemblea, i aquesta ara té el repte -fins la tardor- de complir tres objectius: crear un model organitzatiu, un projecte polític i una candidatura. El grup promotor, que és qui se n’encarrega, també haurà de marcar les bases d’unes possibles primàries per liderar la llista del partit a Sabadell.

El partit és totalment nou, liderat a nivell català per Xavier Domènech i Ada Colau. Queda per decidir quin serà el nom que portarà el partit a les llistes electorals, i emplaça a la votació dels militants la decisió de portar, o no, el nom de Podem en el nom de la candidatura.

Comentaris
To Top