Oci i cultura

Cinema de muntanya al bell mig de Sabadell

Fotograma de la pel·lícula "Dhaulagiri. Ascenso a la montaña blanca" / Guillermo Glass

La proposta del 30 Nits per a aquesta tarda és una doble projecció de cinema de muntanya. Serà a l’Espai Cultura de la Fundació Sabadell 1859, a les 19:00h; l’entrada és gratis, i les dues pel·lícules seleccionades van ser premiades a l’edició de 2017 del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. En aquest certamen es viatja a travès de la pantalla gran al cim dels pics més alts, a experiències al límit o a vistes contemplatives.

La primera de les dues que es veuran avui a Sabadell -en V.O. i subtitulades en català- serà Dessine-moi un chamois, de la família Lapied:

Anne, Erik i la seva filla Véro són els artífex d’una pel·lícula amb reminiscències d’El Petit Príncep -el títol vol dir “Dibuixa’m un isard”, com la pregunta que fa el protagonista de l’immortal conte de Saint-Exupéry– que explica la història de com el Colin fa una immersió a la muntanya. Ell té nou anys, és el fill de la Véro i -gràcies a la saviesa dels seus avis, Erik i Anne- aprèn a respectar la natura, a fer-se discret i a conviure amb els animals. Tot al marc gegantí i espectacular del parc del Grand Paradís, als Alps italians.

La segona película es titula Dhaulagiri. Ascenso a la montaña blanca, i segueix a una expedició argentina que el 2008 va intentar l’ascensió d’aquest cim de l’Himalaya… però va ser tocada per la mort. Un dels quatre escalador va morir a l’intent i -vuit anys després- un dels seus companys comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des de l’incident.

Comentaris
To Top