Ciutat

Els veïns d’Espronceda, en peu de guerra per les xinxes

170 veïns posen l’Ajuntament contra les cordes amb una petició formal

Matalassos i mobles infestats de xinxes, al carrer Tintorers / ÓSCAR ESPINOSA

Els veïns d’Espronceda se senten “abandonats” pel govern municipal davant el brot de xinxes al barri. L’Associació de Veïns es va reunir ahir per valorar la situació i determinar les línies d’actuació per fer front al que ja qualifiquen de “plaga“.

En la reunió els veïns van decidir apostar per la mobilització política. Per això, assistiran al ple del proper 26 de juliol, en què reivindiquen que es tracti a fons la problemàtica. I és que des de l’entitat lamenten el paper que ha tingut fins ara l’Ajuntament, a qui critiquen que ahir no es personés fins al final de la reunió. Hi va assistir el regidor de Salut, Ramon Vidal.

Estem abandonats. El barri està molt deteriorat“, explica Ino García, que ahir va assistir a la trobada. “Ells tenen un deure amb els ciutadans”, insisteix en referència al govern local i als partits que el representen. Qui sí va anar a la reunió van ser representants dels grups municipals del PSC -Pol Gibert, Marta Farrés i Cristian Sánchez- i de Ciutadans – Adrián Hernández i José Luis Fernández-. “Agraïm els suports vinguin d’on vinguin”, exposa el president de l’Associació de Veïns, Andrés Abellaneda.

Petició davant l’Ajuntament

De moment, 170 veïns han donat suport a una petició a l’Ajuntament, que presentaran de manera individual, en què es recullen tres exigències al govern local: una millora de la neteja del barri, que Smatsa envïi vehicles per a recollida de mobles setmanalment i una ajuda per a les persones que han perdut l’habitatge, el que consideren un de les raons de fons d’aquest problema.

Aquesta tarda una delegació de Sanitat de l’Ajuntament anirà a visitar els pisos afectats per les xinxes. El cost de desinfectar un pis, segons ha assenyalat una veïna afectada, és de mínim 600 euros. En el cas que el mobles estiguin greument afectats, per a poder-los salvar, calen més de mil euros. “Com li explico jo a una senyora que cobra 400 euros d’ajuda amb dos fills que ha de pagar això?”, es pregunta la veïna Meritxell Moreno.

Alerta incivisme

El suposat origen del brot de xinxes també va estar en el centre del debat de la trobada. Els veïns assenyalen dos problemàtiques: “l’incivisme” d’alguns veïns a l’hora d’abocar mobiliari al carrer i els riscos de la seva reutilització, i la falta de resposta d’Smatsa a la demanda.

“És un problema de la gestora de la neteja”, van concloure els veïns a la reunió. Per això, tal com explica Moreno, volen impulsar una actuació conjunta amb Smatsa per a erradicar la plaga.

Comentaris
To Top