Ciutat

Ciuró aposta per afegir ‘Crida’ a la seva marca electoral a Sabadell

La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró / Lluís Franco

Junts per Sabadell-Crida Nacional. És la marca electoral per què aposta la líder dels de Puigdemont a Sabadell, Lourdes Ciuró, per presentar-se a les eleccions municipals de 2019. Segons ha explicat la mateixa Ciuró a aquest diari, la incorporació de les sigles del moviment polític persegueix dos objectius: alinear-se clarament amb aquesta corrent i alhora aconseguir aglutinar els suports sota una sola marca per aconseguir representació als consells comarcals i les diputacions.

“La meva voluntat és mantenir la marca, perquè representa el concepte ‘junts per la ciutat’. Junts per Sabadell-Crida Nacional és l’opció que més m’agrada”, ha exposat Ciuró, que de totes maneres ha apuntat que hauran d’estudiar si la legislació electoral ho permetria.

El principal conflicte d’afegir la marca ‘Crida’ dins de la candidatura té a veure amb la formació de l’alcalde, Maties Serracant, Crida per Sabadell, que va registrar la marca pel seu ús d’àmbit municipal el març de 2015, just abans de les eleccions municipals.

Consell decisiu del PDECat

El pronunciament arriba després del Consell Nacional del PDECat, en què la formació s’ha alineat amb la Crida Nacional per la República. La llista de David Bonvehí, la oficialista de Puigdemont, va obtenir el 65,27% dels suports d’un total de 2.230 inscrits. La votació va tenir una participació ínfima: un 84% dels aproximadament 14.000 militants no hi ha va participar.

Qui sí ho va fer va ser Ciuró, que es va pronunciar amb la llista guanyadora. “Ara tenim una direcció forta i un mandat d’anar cap a la Crida, mantenint els nostres lideratges”, ha explicat Ciuró, que considera que el partit “no tenia un futur clar després de “l’atzucada de l’empresonament dels líders”. Aquest cap de setmana la sabadellenca ha entrat a formar part de la direcció executiva.

Comentaris
To Top