Ciutat

Així pots treure profit si les vagues de l’aeroport anul·len o retarden el teu vol

Tres consells per treure profit d’una vaga aeroportuària

Taulells d'atenció al client de Vueling al Prat, a l'abril / ACN

Entrem en la setmana crítica pel que fa a les vagues aeroportuàries. Dels catorze dies vinents, els passatgers de l’aeroport del Prat en podrien patir sis de vaga: el 25 i 26 de juliol s’aturen els treballadors de cabina de Ryanair, mentre que els dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost, ho faran els empleats d’assistència a terra d’Iberia. Aquests darrers, però, han suspès les movilitzacions aquest dimarts a la tarda, com a mostra de confiança en l’empresa.

Aquí pots veure si el teu vol ha estat cancel·lat, però -més enllà d’això- què fer si perds l’avió o si pateixes un retard exagerat? L’advocat especialista en drets del passatger Dan Miró, per la seva banda, recomana a qui estigui pensant a viatjar estar al corrent dels seus drets. “Si les companyies cancel·len un vol i no avisen 14 dies abans o el retarden més de tres hores sense causa major, estan obligades a donar allotjament, manutenció i compensació”, explica.

A més d’això, Miró dóna tres consells per poder treure profit d’una d’aquestes situacions incòmodes:

1. Tot registrat

L’advocat insisteix en la necessitat de tenir tota la documentació del vol registrada. “Fer una captura de pantalla o guardar el PDF de la targeta d’embarcament és essencial si el vol fa tard i vols reclamar”, explica.

2. El vol més car

“Molta gent -explica Miró-, si perd un vol de 50€ i ha de comprar de pressa un altre de, posem-hi, 450, reclama pel primer… i no! Només pots demanar una devolució, així que fes-ho del vol més car”.

3. Reclamacions

Miró ho té clar: deixar la baralla amb les companyies aèries en mans de professionals. “Moltes empreses -comenta- es dediquen a fer-te les reclamacions de forma gratuïta, i només et cobren si guanyen el cas”.

Comentaris
To Top