Grècia acaba amb el somni

La selecció espanyola no podrà lluitar per l'or / LLUÍS FRANCO

Sorpresa. Les noies del Club Natació Sabadell no podran tornar a conquerir l’or aconseguit l’any 2014 després de caure contra tot pronòstic davant la selecció grega (11-9) a les semifinals de l’Europeu que se celebra a les piscines Picornell. Després d’un inici on costava materialitzar les accions d’atac entre els dos combinats, la selecció de Georgios Morfesis va ser la primera a obrir el marcador a través de Christina Tsoukala (1-0). L’atac espanyol, sotmès al llarg dels trenta-dos minuts a una defensa que en molts casos superava el reglament, no va poder igualar el partit fins al minut sis.

La jugadora del CN Sabadell i màxima golejadora de l’Europeu, Bea Ortiz va ser l’encarregada de superar a una de les grans protagonistes de la tarda: Chrysoula Diamantopoulou, per empatar el marcador. Resultat amb el qual s’arribaria al final de vuit minuts de màxima igualtat i que res feia presagiar el que vindria a continuació.

Segon període

En aquest quart va ser on es va decidir la semifinal. Les noies de Miki Oca van patir un curtcircuit que al final, tot i intentar-ho de totes les maneres possibles, seria decisiu. L’enorme efectivitat de les gregues, sumat a la gran defensa liderada per Diamantopoulou, un autèntic malson per a les waterpolistes del combinat espanyol amb deu aturades de dinou llançaments i la mala sort en algunes finalitzacions, va situar per sorpresa de tothom un 5 a 1 després de tretze minuts de joc. El parcial de 4 a 0 només el va poder trencar, de penal, la waterpolista del CN Sabadell, Anni Espar que posava punt final a un període nefast (5-2).

En el tercer i definitiu quart, la llosa que arrossegava la selecció espanyola va ser impossible d’eliminar-la. Tot i acostar-se diverses vegades en el marcador, (5-3), (9-7), (8-10) i (11-9) en cap moment del partit van ser capaces de capgirar un partit que es va convertir en un malson.

“Ha guanyat el millor”

La jove boia del CN Sabadell, Paula Leitón, reflectia la cara de decepció a la zona mixta després de veure com s’escapava l’opció d’intentar guanyar la seva primera medalla d’or a un Europeu “estem decepcionades, al final ha guanyat el millor, qualsevol de les dues seleccions podia arribar a la final”. Sobre alguna decisió polèmica, Leitón va voler afegir que  “al final, tot i ser nosaltres qui juguem, les imatges estan allà”.